Haberler

AK Parti İzmir İl Başkanı Akay: Başörtülü Aday Gayet Güzel Olur

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Başörtülü kadınlar, belediye başkanlığına ve meclis üyeliğine aday olabilecek" açıklaması ardından AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay da İzmir'de başörtülü kadınların başkanlık ve meclis üyesi adayı...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Başörtülü kadınlar, belediye başkanlığına ve meclis üyeliğine aday olabilecek" açıklaması ardından AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay da İzmir'de başörtülü kadınların başkanlık ve meclis üyesi adayı olabileceğini söyledi. Akay, yıllardır siyasette önü kesilen başörtülü kadınların İzmir'de özellikle meclis üyeliklerinde tercih edilebileceğini belirtirken, "İzmir'e sadece merkezden bakmamak lazım. Beydağ'da, Tire'de başörtülü aday rahatsızlık yaratmaz ama Konak'ta belki yaratır. Ama çok mükemmel, toplumun da kabul edeceği bir aday olursa sıkıntı olmaz" dedi.

Hükümetin, Demokrasi Paketi ile başörtüsünün önü kamuda da, Meclis'te de açıldı. AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, "Yerel seçimde başörtülü belediye başkanı ve meclis üyesi adayı gösterecek misiniz?" sorusu üzerine "Olabilir, neden olmasın, gayet güzel olur" yanıtı verdi. Başörtülülerin yıllarca siyasette önlerinin kapandığını, yeni düzenleme ile İzmir'de de çok sayıda başörtülü aday adayı çıkabileceğini ifade eden Akay, bunun özellikle kent kırsalında sıkıntı yaratmayacağını vurguladı. Akay, şöyle dedi:

"İzmir'e sadece merkezinden bakmayın. Bu kentin kırsalı da var. Beydağ'da, Tire'de başörtülü aday rahatsızlık yaratmaz ama Konak'ta yaratabilir. Ama çok mükemmel, toplumun da kabul edeceği bir aday olursa sorun olmaz. Ben başı örtülü örtüsüz diye bakmam o ilçeyi kaldırıp kaldıramayacağına bakarım. AK Parti'de de diğer partilerde de başörtülü kadınların belli bir yere kadar siyaset yapma imkanı olduğu için önleri tıkanıyordu. Merve Kavakçı örneği gibi. Başörtülü adayların özellikle meclis üyeliği konusunda tercih edilebileceğini sanıyorum. Onların haklarının yenmemesine dikkat edeceğim. Sadece başörtülü diye liyakat sahibi olmayan birini aday gösterecek değiliz. Partiye emek vermesi, parti geçmişinin olması, vefası da bizim için önemli."

"İZMİR'DE BAŞÖRTÜLÜLER MAĞDUR EDİLDİ"

AK Parti İzmir İl Başkanı Akay, iktidarın yaşam tarzına müdahale iddiasının CHP tarafından çıkarılan bir yaygara olduğunu öne sürerek, İzmir'de özellikle Gezi Parkı eylemleri sırasında başörtülü kadınların mağdur edildiğini iddia etti. Akay, şöyle dedi:

"Farklılıkları bir arada yaşamayı öğrenmemiz lazım. Ben doğma büyüme İzmirli'yim. İzmir'de özellikle açık giyinen insanların yadırgandığını görmedim. Aksine başörtülü insanların mağdur edildiğine inanıyorum. Türkiye genelinde de böyle olmuştur. Diyebilir misiniz ki 'Mini etek giydiği için bir insan mağdur edildi, yaşam tarzına müdahale edildi.' Var mı böyle bir olay? Bu Anadolu'da olur ama burada olmaz. Özellikle Gezi olaylarında başörtüsünden dolayı kadınlar çok mağdur edildi. Arabaları tekmelendi, camdan içeri şişe atıldı. Ama bir başı açık ya da mini etekli bir kadının İzmir'de mağdur edildiğini duymadım."

"KIZIM OKUMAK İÇİN BAŞINI AÇINCA ÇOK AĞLADIM"

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, kızı Elif Akay'ın Ege Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nü kazandığında okuyabilmek için başını açtığını, okulu birincilikle bitirmesine rağmen başörtülü olduğu için Erasmus Projesi kapsamında Avrupa'ya gönderilmediğini öne sürdü. Akay, şöyle dedi:

"Kızımla birlikte okula kayıt yaptırmaya gittiğimizde başını açması istendi. Ben de 'Kararını sen ver. Okusan da okumasan da sen benim kızımsın' dedim. 'Baba bizi bu hale getirenler utansın' dedi ve kapının arkasına geçip başını açtı. Ben o anda çok ağladım. Okumak isteyen bir evladın çaresizlikten başını açmış olması nedeniyle bir baba olarak gözyaşı döktüm. İmkanı olan arkadaşlar kızlarını yurt dışına gönderdi. Kızım mezun oldu, 4 yıl ABD'de master yaptı. Şimdi Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'ne öğretim üyesi olmak için başvurdu." - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Ömer Cihat Akay Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title