Haberler

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Üçüncü yargı paketi hazırlandı.ve diğerleri yolda."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Üçüncü yargı paketi hazırlandı. ve diğerleri yolda. Ümit ediyorum ki, arkadaşlar kendi aramızda yaptığımız müzakerelerde, 2 yıl sonra Türkiye'de zaman aşımıyla ilgili bir problem Türkiye'de kalmayacaktır" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Çelik, yaptığı konuşmada, AK Parti'nin iktidara gelmesiyle birlikte kendisinin Milli Eğitim Bakanı olduğu dönemde Aleviliğin 42 sayfa olarak ders kitaplarına girdiğini belirtti. Çelik, "Alevilik nedir, ne değildir. Alevilikle ilgili dedikodular, söylentilere dayanan kirli bilgiler bir tarafa itilmiştir" dedi.

Alevi çocuklarının Aleviliği öğrenmesinden ziyade Sünni çocukların Aleviliği doğru öğrenmesi için ciddi bir adım atıldığına dikkati çeken Çelik, "Alevi vatandaşlarımızın kültürel hakları ve beklentileriyle ilgili demokratik açılım çerçevesinde çok adım atılmıştır. Bizatihi ilk defa Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir Cumhurbaşkanı Cemevi'ne gitmiştir. Cumhuriyet tarihinde ilk defa bir Başbakan Alevilerin Muharrem orucu dolayısıyla onlarla birlikte iftar açmıştır. Düzenlenen birçok toplantıya bakanlar

düzeyinde çok sayıda katılım olmuştur" diye konuştu.

"SIR PERDESİ GEÇEN ZAMANA RAĞMEN TAM MANASIYLA AYDINLANAMAMIŞTIR"

"Bir karanlık el, bir derin el, bir kirli güç maalesef Türkiye'de Türk-Kürt kavgası çıkarmaya çalıştığı gibi, sağ-sol kavgası çıkararak binlerce gencin ya hapishanede çürümesine ya da toprak altına girmesine sebebiyet verdiği gibi Türkiye'de sistematik bir şekilde bu ülkenin farklı renkleri olan Sünni ve Alevileri çatıştırmak için özel gayret göstermiştir ve maalesef derin devletin bu işte uzun zaman hep parmağı olduğu ortaya konmuş ve bu mesele Kahramanmaraş olayları, Çorum olayları, Gazi Mahallesi

olayları üzerindeki sır perdesi geçen zamana rağmen tam manasıyla aydınlanamamıştır, kaldırılamamıştır" diyen Çelik, Sivas meselesinin de böyle değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak 5 vatandaşla ilgili zaman aşımı olduğunu söyledi.

"SİVAS OLAYLARI MEYDANA GELDİĞİ ZAMAN, CHP HÜKÜMETİN ORTAĞIYDI"

Sivas davasında 40 kişinin beraat ettiğini, 79 kişinin ya ağırlaştırılmış müebbet cezasına veya süreli hapis cezalarına çarptırıldığını anlatan Çelik, "Beraat eden insanlardan birinin avukatı ve yahut da beraat etmeyen insanlardan birinin avukatı olabilir o insanlar. Buradan yola çıkarak AK Parti henüz anne rahminde bile değilken daha kurulmamışken, meydana gelen bir olayı AK Parti'ye izafe etmek, AK Parti'yi bununla ilişkilendirmek izanla ve vicdanla bağdaşan bir şey değildir" dedi.

Sivas olaylarının meydana geldiği zaman, CHP'nin hükümetin ortağı olduğunu belirten Çelik, "Adı SHP de olsa CHP'nin kadroları iktidardadır. Merhum Erdal İnönü, başbakan yardımcısıdır. ve yıllarca Adalet Bakanlığı, bu kadrolar tarafından idare edilmiştir. Sayın Mehmet Moğultay'dan Sayın Seyfi Oktay'a kadar. Bu hadise sözüm ona onlar tarafından aydınlatılacaktı, ortaya konacaktı. Bunlar yapılmamıştır" şeklinde konuştu.

"2 YIL SONRA TÜRKİYE'DE ZAMAN AŞIMIYLA İLGİLİ BİR PROBLEM KALMAYACAK"

Zaman aşımı ve uzun tutukluluk süresinin, Türk hukuk sisteminin temel problemlerinden birisi olduğuna dikkati çeken Çelik, geciken adaletin adalet olmadığı prensibinden hareketle, uzun tutukluluk süreleri veya tutukluluğun infaza dönüşmesinin bir problem olduğunu vurguladı. "Biz yargı reformu yapıyoruz" diyen Çelik, hedeflerinin 2023 seçim beyannamesinde ifade edildiği gibi 'vatandaşa ileri demokrasi ve o başlık altında da güven veren bir adalet' olduğunu kaydetti. Bunun gereğinin yapıldığını anlatan

Çelik, "İşte üçüncü yargı paketi hazırlandı. ve diğerleri yolda. Ümit ediyorum ki, arkadaşlar kendi aramızda yaptığımız müzakerelerde, 2 yıl sonra Türkiye'de zaman aşımıyla ilgili bir problem Türkiye'de kalmayacaktır" dedi.

"ALEVİLİK İSLAM DİNİNİN FARKLI BİR YORUMUDUR"

Aleviliğin, İslam kültür ve medeniyeti içerisinde ortaya çıkmış, İslam dininin farklı bir yorumu' olduğunu kaydeden Çelik, konuşmasında şunları kaydetti:

"Alevi vatandaşlarımız, bu memleketin asli unsurlarıdır. Onlar bizim Müslüman kardeşlerimizdir. Birilerinin Alisiz Alevilik özlemi olabilir. Ama Alevi vatandaşlarımızın şu mecraya, bu mecraya savurmaya kimsenin hakkı yoktur. Aleviliğin tarihinde, Aleviler haksızlığa zulme elbette, isyan ederler, başkaldırırlar. Hazreti Hüseyin, istibdada karşı hürriyet kılıcı çekmiş olan bir insandır. Bu Alevisi, Sünnisi hepimiz için örnek alınması gereken bir durum. Haksızlığa isyan edelim. Haksızlıklara karşı çıkalım.

Ama isyanımız vakarlı bir isyan olmalı. Legal bir isyan olmalı. Hukuk içerisinde kalan bir isyan olmalı. Mahkemelerden çıkan sonuçları beğenmek zorunda da değiliz. Çıkan kararları da beğenmek zorunda değiliz. Onları eleştirebiliriz. Ama bir hukuksuzluğa karşı çıkarken, yeni bir hukuksuzluk yapmamalıyız. İllegaliteye gitmemeliyiz. Birilerinin tahriklerine kapılmamalıyız." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Hüseyin Çelik Ak Parti Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title