Haberler

Polis Teşkilatının Kuruluşunun 169. Yıl Dönümü

Polis teşkilatının kuruluşunun 169. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından tören düzenlendi.

Polis teşkilatının kuruluşunun 169. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından tören düzenlendi.

Vali Orhan Düzgün, Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 169. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Kayseri Emniyet Müdürlüğünce Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen programa katılarak, teşkilat mensuplarının Polis Haftasını kutladı.

Vali Düzgün, burada yaptığı konuşmada,  toplum içerisinde hizmetlerin yürütülmesi için bazı kuralların oluşturulması ve insanların korunması ihtiyacının olduğunu söyledi.

Emniyet teşkilatının devletin en önemli kurumlarının başında yer aldığını ifade eden Vali Düzgün, şunları kaydetti:

"Bir toplumda huzur, güven, nizam ve intizam olursa diğer bütün kamu hizmetlerinin de vatandaşlara iyi bir şekilde sunulabildiğini görmekteyiz. Eğer bir toplum içerisinde, bir şehirde bir devlette kargaşa varsa orada ne eğitim hizmetinden ne de sağlık hizmetinden bahsedilebilir. Hatta evimize elektriğin ve suyun ulaşımında bile birtakım eksikliklerin yaşandığını, bugün bazı komşu ülkelerde yaşanan iç karışıklıklar sonucunda rahatlıkla görebiliyoruz. Toplum da huzur ve asayişin temin edilmesi bakımından Emniyet Teşkilatımız 169 yıldır çok önemli bir görevi ifa ediyor."

İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ise, Türk Polis Teşkilatının 169 yıldır milletten aldığı destekle güçlü bir şekilde suç ve suçlu ile mücadele ederek huzuru ve güveni tesis etmeye çalıştıklarını belirtti.

Kutlama programında, 19 Mart tarihinde Hunat Mahallesi'nde meydana gelen olayda gösterdiği başarı ile yaralanması pahasına meslektaşlarının hayatını kurtaran ve yılın polisi seçilen Zülküf Öztürk adına eşi Seval Öztürk'e, Vali Düzgün tarafından ödül verildi.

Vali Düzgün, ayrıca, Uluslararası Meslek Kardeşliği Projesi kapsamında Kayseri'de bulunan Mostar Polis Teşkilatı mensuplarına da günün anısına plaket verdi. - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

Orhan Düzgün Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title