Haberler

Plastik Kapaklar Tekerlekli Sandalyeye Dönüştü

Ramazan Ercan - Ege Üniversitesi (eü) Diş Hekimliği Fakültesinin Sosyal Sorumluluk Projesi Kapsamında Desteklediği 'Tane Tane Kapakları Toplayalım, Adım Adım Engelleri Aşalım' Kampanyasında Toplanan Plastik Su Şişesi Kapakları, Engellilere Tekerlekli Sandalye Olarak Dönüyor

Ramazan Ercan - Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında desteklediği 'Tane Tane Kapakları Toplayalım, Adım Adım Engelleri Aşalım' kampanyasında toplanan plastik su şişesi kapakları, engellilere tekerlekli sandalye olarak dönüyor.

EÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nurselen Toygar, AA muhabirine yaptığı açıklamada İstanbul'daki bir belediyenin Katı Atıklar Müdürlüğü'nün yaptığı bir projenin öğrencileri tarafından kendilerine getirildiğini ve kendilerinin de bu kampanyaya destek olarak çalışma başlattıklarını anlattı.

Öğrencilerin internette de sayfa açarak hem Türkiye'ye, hem de dünyaya bu kampanyayı duyurduğunu dile getiren Prof. Dr. Toygar, 'Diyarbakır'dan, Hakkari'den, cezaevlerinden, Almanya'dan, ABD'den, Hollanda'dan, İngiltere, İsveç'ten kampanyamıza destek yağıyor. Buralardan kuryelerle okulumuza plastik kapak geliyor' dedi.

- HEM ÇEVRE, HEM DE ENGELLİ KAZANIYOR-

Plastik su şişesi, gazlı içecek kapaklarının toplanarak katı atık yapan bir firmaya gönderildiğini ve oradan da her 250 kiloluk plastik kapağa bir tekerlekli sandalye verildiğini ifade eden Toygar, şöyle konuştu:

'250 kiloluk plastik kapak ki bu da yaklaşık 75 bin kapak yapıyor bir tekerlekli engelli arabası bağışlıyoruz. Projenin iki duyarlılığı var. Birincisi çevre duyarlılığı. Doğada geri dönüşümü olmayan kapakların hem geri dönüşümü sağlanıyor, hem de engellilere yardımcı olunuyor. Tekerlekli sandalye alabilecek gücü olmayan engelliler çevreyi göremiyor, evinden çıkamıyor, bireyselliğini, sosyalliğini kaybediyor ve topluma entegre olamıyor. Bir engellinin yüzünü güldürebilir, evinden çıkarabilirsek çok mutlu oluruz diye düşündük. Projeye başlarken bu kadar yaygınlaşacağını bu kadar ilginin olacağını hiç düşünmemiştik. Biz bir kıvılcım oluşturduk, bu proje yangına dönüştü, bu yangın giderek de büyüyor. Anaokullarından, ilkokullarına, gencinden yaşlısına kadar herkes kapak toplayıp bize getiriyor. Çocuklar için de bir sosyal sorumluluk projesi olmuş oldu. Kimse bir menfaat beklemeden bunu gönüllülük esasına göre yapıyor. Kampanyanın ilk bölümü 30 Eylül'de bitecek. O kadar çok talep var ki yılbaşına kadar bu kampanyayı sürdürmek istiyoruz. Şu anda 2 tona yakın kapak toplandı. 8 tane tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibi engellilere dağıtacağız. Toplanan kapakları bize ulaştıramayacak durumda olanlar 0 232 311 15 33 numaralı telefondan bize ulaşabilirler.'

- 81 YAŞINDA BİNLERCE KAPAK TOPLADI-

Bulgaristan göçmeni 81 yaşındaki Mustafa Yıldız isimli bir vatandaş, geçen yıl Bulgaristan'a gittiğinde eski komşularından birinin tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunu gördüğünü, bunun için ne yapabileceğini düşünürken projeyi duyarak, kendisinin de kapak toplamaya başladığını kaydetti.

Yıldız, şunları dedi:

'Hurdacılardan, başka yerlerden tekerlekli sandalye alabilir miyim diye araştırdım ama bulamadım. Konak'taki bir belediye işçisinin çöpten kapak topladığını görünce sordum ve böyle bir şeyin olduğunu duydum. Ben de kapak toplamaya başladım. Binlerce kapağı buraya getirdim. Tekerlekli sandalyeyi Bulgaristan'a götüreceğim. Bunun için çok mutluyum.'

(RMZ-MV-BŞK-OSM) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title