Haberler

"PKK, Tek Çareyi İntihar Saldırısı Türü Eylemlerde Görüyor"

Güncelleme:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, "Etkinliği zayıflayan ve sıkışıklık yaşayan terör örgütü, tek çareyi intihar saldırısı türü eylemlerde görüyor" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, "Güvenlik güçlerimizin son dönemdeki başarılı operasyonları sonucu etkinliği zayıflayan ve sıkışıklık yaşayan terör örgütü, tek çareyi intihar saldırısı türü eylemlerde görüyor" dedi.

Tanrıverdi, Manisa Büyük Saruhan Otel'de düzenlenen "Manisa İçin Ortak Akıl Platformu" toplantısında yaptığı konuşmada, ramazanın manevi iklim baharı olduğunu, bu ayda yıkılan ve yok olan sevgi, kardeşlik duvarlarının onarıldığını belirtti.

Sıcaklara rağmen oruç tutup, ibadetleri yerine getirirken, Güneydoğu'dan ve bugün İzmir'in Foça ilçesinden gelen acı haberlerle yüreklerinin yine dağlandığını kaydeden Tanrıverdi, Türkiye'nin gelişmesini ve güçlenmesini hazmedemeyen karanlık güçlerin oyunlarının, piyonların sahaya sürülmesiyle devam ettiğini söyledi.

Tanrıverdi, her şeye rağmen Türkiye'nin büyümeyi sürdürdüğünü kaydederek

"Karanlık odakların eli kanlı maşaları, hain ve alçaklar, ne kadar acımasızca, kahpece eylem yapsalar da Türkiye'yi yolundan döndüremeyecek, önünü kesemeyeceklerdir. Güvenlik güçlerimizin son dönemdeki başarılı operasyonları sonucu etkinliği zayıflayan ve sıkışıklık yaşayan terör örgütü, tek çareyi intihar saldırısı türü eylemlerde görüyor. Bu topraklar için hayatlarını veren al bayrağımıza sarılı tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyorum" diye konuştu.

"Manisa İçin Ortak Akıl Platformu" toplantısının Manisa'nın kalkınmasını, gelişmesini planlamayı amaçladığını ifade eden Tanrıverdi, siyasi bir hesap ve mülahaza içinde olmadıklarını belirtti.

Tanrıverdi, Manisa, deyince akla gelen değerlerin, herkesin ortak değerleri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Mesir de Hafsa Sultan da Yiğitbaş Veli de Yunus Emre de Spil de halılarımız da kirazımız da üzümümüz de bizimdir. Manisaspor da Akhisar Belediyespor da bizimdir. Artık bu değerlerin dünden daha çok ön plana çıkması, ülke gündemine taşınması ve tanıtımının yapılması gerekmektedir. Elimizdeki imkan ve potansiyelle bir çok ilden hem iyi durumdayız, hem de bir çok bakımdan avantajlıyız."

Manisa'nın, zamanında yapılması halinde 2014'te seçimlere büyükşehir belediyesi olarak gireceğini kaydeden Tanrıverdi, "Büyükşehir olmakla da birçok imkan Manisa'mıza gelecektir. Geçtiğimiz toplantıda üzerinde durulan ama sonuca bağlanamayan konular vardı. Birincisi, Manisa'nın artık korkulu rüyasına dönüşen, çöplük meselesi, ikincisi Manisa'mıza yeni bir Üniversite kurulması konularıdır. Manisa artık daha çok bu endişe ile karşı karşıya bırakılmamalıdır. Çöp sorunu gündemimizden bir an önce kalkmalıdır. Bu konuda daha öncede söylediğim gibi belediyemiz kararını vermelidir. Siyasiler olarak bizden bir destek ve talepleri varsa yerine getirmeye her zaman hazırız. Şu ana kadar bu konu ile ilgili olarak sayın başkanın herhangi bir talebi olmadı" diye konuştu.

Toplantıya Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK parti Manisa milletvekilleri Uğur Aydemir ve Muzaffer Yurttaş ile MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da katıldı.

Muhabir: Turgay Duyar / Halil Şahin

Yayıncı: İbrahim Uyar - MANİSA

Kaynak: AA / Yerel

Hüseyin Tanrıverdi Ak Parti Türkiye İzmir Yerel Haberler

title