Haberler

Piyanist Veterinerden İkinci Konser

Antalyalı veteriner hekim Ece Balkan, geliri sahipsiz hayvanlar yararına harcanmak üzere piyano resitali verecek.

Antalyalı veteriner hekim Ece Balkan, geliri sahipsiz hayvanlar yararına harcanmak üzere piyano resitali verecek.

Geçen yıl sahipsiz hayvanlarda kullanılmak üzere ilaç alınması için piyano resitali veren veteriner hekim Ece Balkan, 11 Mayıs'ta Atatürk Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda yine sahneye çıkacak.

Ece Balkan Antalya Veteriner Hekimler Odası'nda düzenlediği basın toplantısında, repertuvarına Türk Sanat Müziği parçalarını da eklediğini kaydetti. Balkan, hayvanseverlerin, hayvanlar yararına düzenlenen etkinliklere yeterli ilgiyi göstermediklerinden yakınarak, şunları söyledi:

"Hayvan seviyorum demekle olmuyor. İnsanlar ben hayvan severim, siz veteriner hekimsiniz sokak hayvanına bakmak zorundasınız diyorlar. Bizi azarlıyorlar. Ama bu tür etkinliklerde o salonun boş olması kimin hayvansever olduğunu kimin olmadığını ortaya koyuyor. Ben piyanoya geçen sene başladım. 800 kişinin önüne çıkmaya cesaret ettim. Bu sene orada yalnız kalmak istemiyorum. "

Antalya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Muammer Saygılı da ikincisi düzenlenen piyano resitaline tüm hayvanseverleri davet ettiklerini söyledi. Saygılı, dünyada ilk veteriner okulunun 1761 yılında Fransa'nın Lyon şehrinde kurulduğunu hatırlatarak, okulun kuruluşunun 250'inci yılının "Dünya Veteriner Hekimler Yılı" olarak kutlanmasının kararlaştırıldığın belirtti.

Kutlamalar çerçevesinde, Antalya Veteriner Hekimler Odası olarak bir takım etkinlikler yaptıklarını anlatan Saygılı şöyle devam etti:

"Bunlardan biri 11 Mayıs 2011 tarihinde düzenleyeceğimiz piyano resitali. Bu resitalin anlamlı olmasının nedeni, veteriner hekim Ece Balkan'ın piyano çalacak olması. Değerli sanatçı Volkan Kırımlıoğlu kanunu ile etkinliğe renk katacak. Tanınmış sanatçı Atilla Atasoy konuk sanatçı olarak konserimize katılacak. Türkiye'de hayvan psikolojisi üzerine çalışmalar yapmış Prof. Dr. Tamer Dodurga, konserden bir gün önce hayvanlardaki sosyal davranışlar üzerine meslektaşlarımıza yönelik bir seminer gerçekleştirecek. "

Saygılı, konserden elde edilecek gelirle sokak hayvanlarına yiyecek alınacağını, bunları da valilik kokartlı hayvan koruma gönüllülerinin dağıtacağını vurguladı.

Saygılı, 14 Mayıs'ta ise Antalya'daki tüm veteriner hekimlerin sokak hayvanlarını ücretsiz olarak kısırlaştıracağına değinerek, şöyle devam etti:

"Antalya'da yaklaşık 6-7 bin sahipsiz köpek var. Sahipsiz demeye dilim varmıyor. Aslında bunların sahipleri olması lazım. Yerel yönetimlerin ve kamunun sahip çıkması gerekir. Bir o kadar da sokak kedisi bulunuyor. Bunlar değişik hastalıklara, trafik kazalarına maruz kalmakta. Zoonozlar (Hayvandan insana bulaşan hastalıklar) nedeniyle zaman zaman insan sağlığı yönünden de tehlike yaratmaktadırlar. Bizimki tabii ki denizde bir damladır. Bugün dünya kenti iddiasıyla yola çıkan Antalya'da bu kadar sokak hayvanı olması, bunların rehabilite edilememesi savunulur gibi değil. Yerel yönetimlerin ve kamunun mutlaka gerekli önlemleri alarak bunları rehabilite etmeleri gerekiyor. "

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

10 yıllık tarihi protokol! Kuşadası plajları halka açılıyor, şemsiye ve şezlonglar da ücretsiz olacak

10 yıllık tarihi protokol! Kuşadası plajları halka açılıyor, şemsiye ve şezlonglar da ücretsiz olacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title