Haberler

Perde Gökyüzünde Açıldı

Adana Tiyatro Festivali'nin Açılışı, Seyhan Nehri Üzerinde Dünyaca Ünlü İtalyan Grubunun Görsel Şovuyla Başladı.

DEVLET Tiyatroları '12'nci Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali'nin açılışı, Seyhan Nehri üzerinde dünyaca ünlü İtalyan grubunun görsel şovuyla başladı. 7'den 70'e Adanalıların yoğun ilgi gösterdiği, uçan insan ve gemiler ile akvaryumda yüzen genç kızların yer aldığı etkinlik, 'festivalin perdesi gökyüzünde açıldı' yorumlarına neden oldu.

Sabancı Vakfı ve Devlet Tiyatroları işbirliğiyle gerçekleştirilen ve 1 ay sürecek festivalin açılışına Adanalılar yoğun ilgi gösterdi. Protokol açılışı Hilton-Sa Oteli bahçesinde olurken, Adanalılar ise gösteriyi Seyhan Nehri'nin karşı kıyısındaki Zübeyde Hanım Parkı'ndan izledi. Dünyaca ünlü İtalyan 'Studio Festi' grubunun devasa büyüklükteki balonlara bağlı uçan insanlar ve gemiler, büyük boyuttaki kuğu figürleri, binalara tırmanan, teknelerle piyano üzerinde nehri turlayan dansçılar, akvaryumda yüzen genç kızların 'Elementlerin Uyumu' adlı gösterisi büyük beğeni topladı. çocuklarıyla gelen yaklaşık 4 bin kişi, gösterileri büyük keyifle izledi. Bir platformun üzerine konulan üzeri açık akvaryumda genç kızın gösterisi yoğun ilgi gördü.

İNSANLARIN üZERİNDEN UçTULAR

Grup, ayrıca iki platform arasına bağlanan halatlarla parkın üzerinde uçan gemi ve balon gösterileri yaptı. Bağlanan halatlarla insanların üzerinden uçan göstericiler, yaptıkları şovla dakikalarca alkışlandı. Gösteride uçurulan bir gemi de büyük ilgi gördü. Etkinlikte ayrıca tarihi Taşköprü de özel olarak ışıklandırıldı. Kimi vatandaşlar çim üzerine örtü serip üzerine oturdu, çay içerek, kimileri de çekirdek yiyerek gösterileri izledi. Bazı meraklı vatandaşlar, gösterinin ardından akvaryumun bulunduğu platformu kaplayan örtüyü kaldırıp, içinde ne olduğuna baktı. Bazıları da gemiyle hatıra fotoğrafı çektirdi. çoğu kişi de, gösteriyi kameralı cep telefonlarıyla görüntüledi. Gösterileri büyük keyifle izleyen vatandaşlar, "Festivalin açılışı bu yıl gökyüzünde yapıldı. Önceden festivalden haberimiz bile olmuyordu. Böyle tarihi bir yerde ve halka açık olarak yapılması çok daha anlamlı oldu. Gösteri çok güzeldi. Daha önce böyle bir görüntü Adana'da yapılmadı. Her yıl bu şekilde olmasını istiyoruz" diye konuştu.

AçILIŞ GELENEĞE DÖNüŞECEK

Festivale katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, festivalin 10'uncu yaşında Güler Sabancı ile etkinliklerin salonlardan çıkıp Adanalılarla daha fazla buluşması ve Adanalıların festivali daha fazla sahiplenmesi için sokağa, tarihi Taşköprü'ye taşınmasına çalıştıklarını belirterek, bunun 2 yıldır gerçekleştirildiğini, artık Taşköprü'de festivalin başlamasının geleneğe dönüşmesini umut ettiğini bildirdi.

Yaklaşık 1 saat süren etkinlik, Merkez Park ve Sabancı Merkez Cami siluetindeki muhteşem havai fişek gösterileriyle son buldu.

Tahsin üLKER- Kübra POLAT/ADANA, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından 'Benim için dua edin' paylaşımı

Helikopteri düşen İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Instagram hesabından "Benim için dua edin" paylaşımı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title