Haberler

Perakendeci ve Üreticiler Mersin'de Buluştu

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (tpf) Genel Başkanı Şeref Songür, Perakendeciliği Planlı Düzenleyecek ve Geliştirecek Yasal Sürece İhtiyaç Duyulduğunu Bildirdi

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Genel Başkanı Şeref Songür, perakendeciliği planlı düzenleyecek ve geliştirecek yasal sürece ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Çukurova Perakendeciler Derneği'nce (Çukurova PERDER) organize edilen 'Yerel Perakendeci ve Üreticiler Mersin'de Buluşuyor' konulu konferans başladı.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, taksim Group Hotels'deki konferansın açılışında, perakendecilik sektörünün çok hızlı geliştiğini ve önümüzdeki dönem içerisinde daha da gelişeceğini söyledi.

Türkiye'de birçok sektörde önemli değişimler yaşandığını ve bu değişimlerin ülkeye, topluma ve vatandaşa önemli yansımalarının görüldüğünü belirten Aksoy, 'Bu anlamda perakende sektörü de bir hareket içerisinde. Özellikle Mersin'deki bu toplantıda üreticilerle, perakendeci ve tedarikçilerin bir araya gelmesi oldukça önemli ve anlamlı' diye konuştu.

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Genel Başkanı Şeref Songür de, Türkiye'de perakendecilik sektörünün hızlı bir süreçte 'patika yoldan otoyola' geçtiğini söyledi.

Bu süreç yaşanırken, patika yol kuralları ile otoyolda hareket etmeye başladıklarını belirten Songür, 'Zira patika yol kuralları ile otoyolda ilerlemek çok zordur. Bunun öyle bir gerekliliği var ki, tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de perakendeciliği planlı düzenleyecek ve geliştirecek bir yasal sürece ihtiyacımız var' dedi.

Bu konudaki beklenti ve çalışmalarını gerek siyasilerle gerekse sivil toplum kuruluşları ile paylaştıklarını ifade eden Songür, şöyle devam etti:

'Görüşlerimizde hiçbir zaman sabit fikirli olmadık ve olmayacağımızın garantisini de verdik. Çünkü bizim tek gayemiz var, o da bu ülkeye sonuna kadar hizmet etmek. Bugün düşündüklerimizde eksiklikler olabilir, geliştiririz. Yanlışlıklar olabilir, düzeltiriz. Önemli olan niyettir. Biz ülkemize daha çok hizmet etmek istiyoruz. Hizmet ederken zaten para da kazanırız, keyifli de oluruz ve mutlu bir ömür de süreriz. Bunlar var ise zaten geriye de fazla bir şey kalmamaktadır. Bu noktada yasa koyucularla, eksikliklerimizi giderme ve planlı gelişimimiz için birlik içinde hareket ederek, ülke ekonomisinin gelişmesinde önemli bir kavşak noktası olan perakendeciliği daha organize yapmalıyız.'

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Faik Burakgazi ise Türkiye'de son 15 yılda perakende sektöründe çok önemli gelişmeler yaşandığına dikkati çekti.

Yaşanan gelişmelerin tüketiciler açısından bakıldığında birtakım avantajlar yaratmasına karşın esnaf için birtakım sıkıntılar oluşturduğuna işaret eden Burakgazi, 'Türkiye genelinde bakkal sayısı her geçen gün azalırken mantar gibi süper, hiper marketler ve alışveriş merkezleri açıldı. Türkiye bu alanda gerekli refleksleri geliştiremedi ve önlemler alamadı. Bugün bir kaos ortamın ortaya çıktı. Esnaf, üretici ve tedarikçi alanında ciddi sıkıntılar yaşandı' diye konuştu.

'Alışveriş Merkezleri, Büyük Mağazalar ve Zincir Mağazalar Kanun Tasarısı Taslağı'nın bir an evvel yasalaştırılarak uygulanması gerektiğini savunan Burakgazi, marka yaratmanın ve marka değeri oluşturmanın önemine de değindi.

Çukurova PERDER Başkanı Sedat Gümüş de, derneklerinin, yerel üreticiler arasındaki güç birliğini en yüksek seviyeye çıkarmak amacıyla kurulan Türkiye Perakendeciler Federasyonu'nun üyesi olduğunu söyledi.

Derneklerinin Mersin'in yanı sıra Adana, Hatay ve Osmaniye'yi kapsadığını belirten Gümüş, 'Perakende dernekleri Türkiye'nin 10 ayrı bölgesinde Federasyon Başkanımız Şeref Songör liderliğinde bölgesel çapta örgütlenerek, yerel perakendecilik sektöründe oyunun kurallarını yazmada gittikçe daha etkin bir rol oynamaktadır' dedi.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erol Ertan'ın yanı sıra Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay'dan perakendeci, bayi, distribütör, üretici ve sektör temsilcilerinin katıldığı etkinliğin yarın yapılacak fabrika gezileri ile sona ereceği bildirildi.

(VEG-ST-DAB-YIL) - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

Pervari Belediye Başkanı Tayyar Özcan'ın görüntüleri tartışma yarattı

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

CHP lideri Özel, Erdoğan'a seslendi: Madem atamayacaktın, bu 1 milyon günahsızı niye okuttun?

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Bahçeli, paşalardan birinin aftan yararlanmasına itiraz etti: Ben olsam çıkarmazdım

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

Amasya'da büyükbaş hayvana balta ve bıçakla eziyet eden 5 kişi tutuklandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title