Haberler

Pendikli Çocuklardan Suriyeli Çocuklara Oyuncak

Pendik Belediyesi tarafından yıl içerisinde toplanan 25 bin oyuncaktan 3 bini, Suriye'deki iç çatışmadan kaçan ve Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocuklara dağıtılmak üzere düzenlenen törenle yola çıktı.

Pendik Belediyesi ve Kızılay işbirliği ile gerçekleştirilen kampanyada oyuncaklar, Pendik Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi önünden kamyona yüklenirken; kampanyaya yıl boyunca destek veren çocuklarda törende hazır bulundu.

Suriye'deki iç savaştan kaçıp ülkeye sığınan yaklaşık 10 bin kişi olduğunu belirten Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin; "Hatay'da Kızılay tarafından açılan çadır kentlerde kalan çocuklara Kızılay aracılığıyla 3 bin oyuncak gönderiyoruz."dedi. Başkan Şahin yardımda bulunan Pendikli çocuklara ve Türk Kızılay'ına teşekkür etti.

"Türkiye' de ilk defa bir belediye Suriyelilere ses verdi"

Türkiye'de ilk defa bir belediyenin bu kampanya ile Suriyelilere ses verdiğini belirten Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali; "Katkılarından dolayı Belediye Başkanı Kenan Şahin'e ve Pendiklilere çok teşekkür ediyorum.''dedi. Hatay'da kurulan çadır kentte yaşayan çocuklar üzerindeki baskıyı en aza indirmek için psikologların devrede olduğunu ifade eden Küçükali; "ayrıca kurduğumuz açık hava sinemasıyla çocuklara yaşadıklarını unutturmaya çalışıyoruz; ama Pendik Belediyesinin yaptığı oyuncak yardımı, çocukları daha da çok sevindirecek.''ifadelerini kullandı.

Törenin sonunda oyuncaklar, Türk Kızılay'ına ait kamyon ile Hatay'ın Reyhandağı, Yayladağı ve Altınözü ilçelerinde kurulan çadır kentlerde yaşayan çocuklara ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title