Haberler

Pendik'te Halk Meclisi Toplantısı

Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, 'Halk Meclisi' Toplantıları Kapsamında Kurtköy'de Vatandaşlarla Bir Araya Gelerek, Bölgedeki Projeler Hakkında Halka Bilgi Verdi

Pendik Belediye Başkanı Salih Kenan Şahin, 'Halk Meclisi' toplantıları kapsamında Kurtköy'de vatandaşlarla bir araya gelerek, bölgedeki projeler hakkında halka bilgi verdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, Ekşioğlu Vakfı'nda vatandaşlarla bir araya gelen Salih Kenan Şahin'in, slayt gösterisi eşliğinde ilçe geneli ve Kurtköy bölgesindeki projeler hakkında vatandaşlara bilgi vererek, değerlendirmelerde bulunduğu bildirildi.

Açıklamadaya göre, Şahin konuşmasında, ilçede göreve geldiklerinden bu yana altyapıdan kültür-sanata, eğitimden sağlığa kadar farklı alanlarda en iyi olanı yapmaya gayret ettiklerini belirtti. Pendik Belediye Başkanı Şahin, daha sonra şu görüşleri dile getirdi:

'Ulaşım konusunda yeni İETT hatları kısa sürede Kurtköy'de devreye girecek. Kadıköy-Pendik metro çalışmalarının tarihi belli. Kurtköy'den Sabiha Gökçen Havalimanı'na kadar olan kısım da 2013'de sonlandırılmış olacak. Ortadoğu ve Balkanların en büyük Ar-Ge merkezi, Kurtköy'deki Teknopark ile İstanbul'da olacak. Tesisin temeli Mayıs ayında atılacak. Bu proje sayesinde Pendik, Türkiye'nin nin en prestijli bölgesi olacak.'

Harmandere Endüstri Meslek Lisesinin İl Özel İdaresi ile yapılan görüşmeler sonucunda bitirildiğini ve sadece çevre düzenlemesinin kaldığını belirten Şahin, 'Kurtköy Ticaret Meslek Lisesi de bu yıl yıkılıp tekrar yapılacak. Kurtköy Fen Anadolu Meslek Lisesinin temeli kısa sürede atılacak. Kurtköy Halk Eğitim Merkezi ise gelecek yıl hizmete girecek. Çamlık Mahallesi'nde, Çamlık Spor Lisesinin temeli atılacak. Sanayi Mahallesi'nde ise yeni bir ilköğretim okulunun yapılması söz konusu. Gedik Meslek Yüksekokulu ile Şubat ayında teknik bir üniversite kurulması için protokol imzalanması planlanıyor' dedi.

Şahin, sağlık çalışmaları konusunda da bilgi verdiği konuşmasında, ayrıca Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesinin hizmete girdiğini, buna ek olarak Yenişehir bölgesinde 200 yataklı yeni bir devlet hastanesinin yapılacağını bildirdi.

Dünyanın sayılı hastanelerinden olan Cleveland Clinic Hastanesinin ise Teknopark içinde yer alacağını belirten Şahin, Hilal Konutları'nda da otistik çocuklar için yeni bir merkezin inşa edileceğini söyledi.

(MTO-DÜR) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title