Haberler

Partisi Değişse de Başkanlık Koltuğunu Rakiplerine Kaptırmıyor

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde yüzde 53 oyla 4'üncü kez belediye başkanı seçilen AK Parti'nin adayı Cevat Keser, DYP ve MHP'den aday gösterildiği 20 yıllık siyaset yarışında koltuğunu sadece bir kez rakibine kaptırdı Pamukova Belediye Başkanı Keser: "Gayeniz ticaret, makam, şöhret ve lüks yaşam değilse.

SEFA YAPRAK - MEHMET ÖZCAN - Pamukova ilçesinde ?yüzde 53 oyla 4'üncü kez belediye başkanı seçilen AK Parti'nin adayı Cevat Keser, DYP ve MHP'den aday gösterildiği 20 yıllık siyaset yarışında koltuğunu sadece bir kez rakibine kaptırdı.

Türkiye Vagon Sanayii AŞ'de uzun yıllar çalıştıktan sonra sendikacılığa başlayan Keser, siyasi yaşamında da başarılı grafik sergiliyor. Pamukova ilçesinde 1987'de DYP'den siyasete atılan Keser, 1994 ve 1999'daki seçimlerde aynı partiden üst üste belediye başkanı oldu.

10 yıllık görevin ardından 2004'te seçimi kaybeden Keser, 2009'da MHP'den ve 30 Mart'ta AK Parti'den aday gösterilerek 4'üncü kez başkanlık koltuğuna oturdu.

Keser, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe sakinleriyle iyi iletişim kurduğunu, bu nedenle vatandaşların kendisini sevdiğini söyledi.

Siyasetçilerin halkla daima iç içe olması gerektiğini belirten Keser, "Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren halkla kesintisiz ve aracısız iletişimimizi hiç bozmadık. Vaatlerimizin arkasında durup, ilçemiz ve köylerine daha fazla hizmet götürebilme gayretinde olduk. Geldiğimiz bu noktada Allah'a şükürler olsun ki verdiğimiz sözler noktasında bizi hemşehrilerimize karşı mahcup etmedi. Bu da her dönem artan oy grafiğiyle yönetime devam etmemizi sağladı" şeklinde konuştu.

"Halkımızdan hiç kopmadık, her derdini, sıkıntısını derdimiz ve sıkıntımız bildik" diyen Keser, saat ve mekan ayrımı gözetmeksizin sürekli halkın hizmetinde oluğunu, oy veren ya da vermeyen herkese eşit ve adil hizmet götürmeye çalıştığını, ayrıştırıcı değil, kucaklayıcı ve birleştirici rol üstlendiğini anlattı.

"Gayeniz ticaret, makam, şöhret değilse vatandaş sizi bırakmaz"

Keser, siyasi yaşamı boyunca makam odası yerine vatandaşların yanında olmayı tercih ettiğini dile getirdi.

Vatandaşların kendisine güven duyduğunu ve seçime girdiği her partiyle başarılı olduğuna işaret eden Keser, sözlerini şöyle tamamladı:

"Önce huzur, kardeşlik ve güven' dedik. İmkanlarımız dahilinde herkese sahip çıkmaya çalıştık. Böylelikle arkamızda artan halk desteği bulduk. Siyaset, çok uzun soluklu bir iştir. Kimileri daha ilk döneminde enerjisini, heyecanını ve hizmet arzusunu kaybeder. Bu, aynı zamanda siyasete ne gözle baktığıyla da doğrudan ilişkilidir. Biz siyaset sahnesine ilk çıktığımızdaki ana düsturu hiç unutmadık. Halka hizmetin aslında Hakk'a hizmet olduğu bilinciyle hareket ettik. Yaratılana hizmetin aynı zamanda Yaradan'ın rızasını da kazanmak olduğu inancıyla insanımıza yaklaştık. Bu iki temel görüş, siyaseti uzun soluklu götürmemizi sağladı. Sizin gayeniz ticaret, makam, şöhret ve lüks yaşam değilse vatandaş zaten sizi bırakmaz ve sürekli arkanızdan itekleyen güç haline gelir. İşte siyasetteki sırrımız budur." - Sakarya

Kaynak: AA / Politika

Cevat Keser Ak Parti Pamukova Politika Güncel Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title