Haberler

Paralel Yapı, Öğrencilere 'Başınızı Açın' Baskısı Yapmıştı"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -AK-DER Başkanı Leyla Şahin Usta seçim çalışması yaparken-Leyla Usta ile röportaj "Paralel Yapı, öğrencilere 'başınızı açın' baskısı yapmıştı"- AK-DER Başkanı Leyla Şahin Usta: - "(28 Şubat süreci) Aslında bu yapının (Paralel Devlet Yapılanması) içinde olmayıp, başını açmak istemeyen ama o evlerde kalmak isteyen arkadaşlar vardı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -AK-DER Başkanı Leyla Şahin Usta seçim çalışması yaparken-Leyla Usta ile röportaj "Paralel Yapı, öğrencilere 'başınızı açın' baskısı yapmıştı"- AK-DER Başkanı Leyla Şahin Usta: - " ( 28 Şubat süreci) Aslında bu yapının (Paralel Devlet Yapılanması) içinde olmayıp, başını açmak istemeyen ama o evlerde kalmak isteyen arkadaşlar vardı. Anadolu'dan gelmişler, kalacak yerleri yok. Bu insanlara o kadar zulmettiler ki 'Başınızı açmazsanız bu evlerde kalamazsınız' dediler. Bu zulmü yaptılar"- "Abdest alıp namaz kılan insanların bu kadar acımasızca zulüm yöntemine girmesi, çok acıydı" ABDULLAH DOĞAN - Ayrımcılığa Karşı Kadın Hakları Derneği (AK-DER) Başkanı Leyla Şahin Usta, 28 Şubat sürecinde yaşananlara değinerek, "Aslında bu yapının (Paralel Devlet Yapılanması) içinde olmayıp, başını açmak istemeyen ama o evlerde kalmak isteyen arkadaşlar vardı. Anadolu'dan gelmişler, kalacak yerleri yok. Bu insanlara o kadar zulmettiler ki 'Başınızı açmazsanız bu evlerde kalamazsınız' dediler. Bu zulmü yaptılar" dedi.İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden başörtüsü yasağı nedeniyle atılan ve uğradığı haksızlıklar sonucu Türkiye'de bir dönem "İnanca saygı, başörtüsüne özgürlük" gibi sivil itaatsizlik eylemlerinin başlatılmasını sağlayan Usta, o dönemde karşılaştığı engelleri AA muhabirine anlattı.AK Parti Konya milletvekili adayı olarak seçim çalışmalarını yürüten Usta, öğrenim gördüğü yıllarda Türkiye'nin çetin imtihanlar verdiğini belirtti.Yasağın başladığı günlerde "cemaat evleri"nde kalan öğrencilere de çeşitli baskılar yapıldığını ifade eden Usta, "Bu 'Paralel Yapı' dediğimiz yapının mensupları, Türkiye'ye içeriden çok büyük ihanete kalkıştılar. Öğrencilere, 'başörtüsü füruattır' diye yukarıdan emir geldi" dedi. Usta, şöyle konuştu: "Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde 300 başörtülüyken bir gecede sayımız 150'ye düştü. Buna, 'amenna' diyerek başını açmayı kabul edenler oldu. Zorla kabul edenler de var maalesef. Aslında bu yapının içinde olmayıp, başını açmak istemeyen ama o evlerde kalmak isteyen arkadaşlar vardı. Anadolu'dan gelmişler, kalacak yerleri yok. Bu insanlara o kadar zulmettiler ki 'Başınızı açmazsanız bu evlerde kalamazsınız' dediler. Bu zulmü yaptılar. Bize karşı başörtüsü yasağını savunanlar açıkça bunu yaparken, bunu görüyoruz, anlıyoruz. 'Tamam' diyoruz, bunların yapısı bu, bunu kabul ediyoruz ama abdest alıp namaz kılan insanların da bu kadar acımasızca zulüm yöntemine girmesi, çok acıydı. O zaman da içimizi çok acıtmıştı. 'Son dönemde yaşadıklarımız da ihanettir' diyorum. Başka bir tanım bulamıyorum. İçimizi acıtıyor."

Kaynak: AA / Güncel

Leyla Şahin Usta Cerrahpaşa 28 Şubat Türkiye Politika Güncel Haberler

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title