Haberler

Pakistan'ın 'Türk Meleği'ne Anlamlı Ziyaret

Sel Felaketinden Etkilenen Pakistan'a Bir Yıllık Harçlığını ve En Sevdiği Oyuncak Bebeğini Gönderen ve Pakistan Basınında 'Türk Meleği' Adı Verilen Konyalı 3

Sel felaketinden etkilenen Pakistan'a bir yıllık harçlığını ve en sevdiği oyuncak bebeğini gönderen ve Pakistan basınında 'Türk Meleği' adı verilen Konyalı 3. sınıf öğrencisi Merve Beyza Tekinay (9), Pakistan Devlet Başkanı Asıf Ali Zerdari'nin görevlendirdiği Pakistanlı yöneticiler tarafından okulunda ziyaret edildi.

Pakistan Büyükelçiliği Devlet Müsteşarı Moin Ul Ha Kung ve Basın Ateşesi Abdul Akb Ar, Pakistan'a yardım amacıyla bebeğini ve bir yıllık harçlığı olan 150 lirayı Pakistan Başkanı Zerdari'ye bir mektup yazarak gönderen Tekinay'ı okuduğu Konya Özel Meram Abdullah Aymaz İlköğretim Okulunda ziyaret etti.

Konya'ya Pakistan halkından selamlar getirdiğini söyleyen Moin Ul Ha Kung, Konya'da olmaktan büyük gurur duyduğunu, Türkiye'nin Pakistan halkına gösterdiği sevgi ve desteği kelimelerle ifade edemeyeceğini dile getirdi.

Çok sayıda toplantıda bulunduğunu, ancak hiçbir görüşmesinde, ziyaret süresince bu okuldaki çocukların gösterdiği sevgiyi ve muhabbeti bulamadığını ifade eden Moin Ul Ha Kung, şunları kaydetti:

'Küçük Merve, Konya'dan yazdığı mektupla iki ülkenin dostluğunun sembolü haline gelmiştir. Bu okulun duyarlı öğrencileri gönderdikleri yardımlarla halkımızı sevindirmiştir. O ve bu okulun öğrencileri ruhlarımızı kurtarıp, bu trajediden kurtulmak için bize umut verdi. Merve'yi ve bu okulun öğrencilerini Pakistan'a ulaştırdıkları yardımları için kutluyorum. Merve'nin anne ve babasını ayrıca bu okulun öğrencilerinin ailelerini kutlamak isterim. Öğretmenleri ve okul müdürünü de bu kadar harika çocuklar yetiştirdikleri için tebrik ederim. Yaşasın Pakistan Türkiye dostluğu.'

- 'ONLAR DA BEBEKLE OYNASIN DİYE GÖNDERDİM'-

Küçük Merve, sel felaketinden etkilenen Pakistan halkını televizyonda görünce çok üzüldüğünü söyledi.

Kendisinin çok sayıda oyuncak bebeği olduğunu belirten Merve, 'Kendi bebeğimi, onlar da bebekle oynasın diye gönderdim. İlerleyen zamanlarda kıyafetlerimi de göndereceğim ve bir tane daha mektup yazacağım. Orada bana 'Türk Meleği' dediklerini duydum ve çok mutlu oldum. Onlar üzülmesin biz yardım göndermeye devam edeceğiz' dedi.

Pakistanlı heyet küçük Merve'yi ziyaretlerinde, ağustos ayında gönderdiği oyuncak bebeğine karşılık bir oyuncak bebek hediye etti.

Pakistan'ın 'Türk Meleği' olan Merve'nin Pakistan Başkanı Zerdari'ye gönderdiği mektubu, öğretmenleri tarafından tekrar okundu. Küçük Merve, kendi yazdığı mektup okunduğu sırada duygu dolu anlar yaşadı.

(FTA-MRS-ZVR) - KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

İspanya, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini resmen tanıdı

İspanya, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini resmen tanıdı

Gümrük ekiplerinden Mersin'de tarihi yakalama! 1 milyar TL'lik kaçakçılık önlendi

Gümrük ekiplerinden Mersin'de tarihi yakalama! 1 milyar TL'lik kaçakçılık önlendi

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Çinli bilim insanları sahte Ebola virüsü geliştirdi! Bulaştığı kişileri 3 günde öldürüyor

Çinli bilim insanları sahte Ebola virüsü geliştirdi! Bulaştığı kişileri 3 günde öldürüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title