Haberler

Pakistan'daki Sel Felaketi

Gaziantep Sanayi Odası (gso) Başkanı Nejat Koçer, 'Gaziantep'ten Şuana Kadar Yaklaşık 2 Milyon Dolar Nakdi ve Ayni Yardım Yapılmış Durumda

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Nejat Koçer, 'Gaziantep'ten şuana kadar yaklaşık 2 milyon dolar nakdi ve ayni yardım yapılmış durumda. Hedefimiz, Gaziantep'ten 10 gün içerisinde Pakistan'a bir yük treni dolusu yardımı tek başımıza yapmak' dedi.

Koçer, GSO toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında, Gaziantep'teki sanayiciler olarak Pakistan'a ciddi yardımda bulunmak istediklerini belirtti.

Yardım kampanyasına Gaziantepli sanayicilerin büyük ilgi gösterdiklerini ifade eden Koçer, 'Yapılan yardımlar bizleri şaşırttı. Yardım kampanyamıza beklediğimizden fazla bir ilgi var. Yardımsever sanayicilerimiz, kimi, gıda, kimi, su, kimi giyim eşyası her türlü yardımı yapıyorlar. Yardımları Türk Kızılay Derneği Gaziantep Şubesi tarafından Organize Sanayi Bölgesi'ndeki depolarında birikiyor' diye konuştu.

Toplanan yardımları tır ve kamyonlarla Pakistan'a göndermeye başladıklarını öne süren Koçer, şunları anlattı:

'Toplanan yardımlardan bir bölümünü 2 Tır'la bugün Pakistan'a gitmek üzere yola çıkarıyoruz. Örneğin, Merinos firması bir Tır halı, Koza Halı firması bir kamyon halı, Başer Triko 317 adet eşofman takımı, Şölen Çikolata 45 bin lira nakit para ve 2 kamyon gıda yardımı yaptı. Buna benzer bir çok firmamız gıda, giyim, elektrikli ve elektronik ev eşyası, çadır, battaniye, gibi çok sayıda yardım ürünlerini GSO koordinesinde Kızılay'ın Organize sanayi Bölgesindeki depolarına getirmeye devam ediyor.'

Toplanan yardımları, Kızılay'ın Adana ve İstanbul depolarında biriktirip 10 gün içerisinde, 4. turda gitmesi beklenen yük treni ile Pakistan'a ulaştırmak olduğunu vurgulayan Koçer, 'Gaziantep'ten şuana kadar yaklaşık 2 milyon dolar nakdi ve ayni yardım yapılmış durumda. Hedefimiz, Gaziantep'ten 10 gün içerisinde Pakistan'a bir yük treni yardımı tek başımıza yapmak'

Koçer, 'Hedefimiz, Gaziantep olarak, 500 ton kapasiteli bir yük trenini tek başımıza Pakistan'a ulaştırmak. Çünkü, Pakistan bizim için çok önemli olan bir ülkedir. Kardeş ve dost ülke Pakistan halkının bize olan güvenini boşa çıkarmamamız lazım' dedi.

Türk Kızılay Derneği Gaziantep Şube Başkanı Bahadır Yetkin de, başlattıkları yardım kampanyasının devam ettiğini, iş adamları ile esnafı yanı sıra, halktan da büyük destek gördüklerini kaydetti.

(HAS-MRT-ABK) - GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title