Haberler

Siirtli Halk Şairi Erzen, 50 Yılda Bine Yakın Şiir Yazdı

Siirt’te, yaklaşık 50 yıldır şiir yazan Şemsettin Erzen, 8 yaşındayken başladığı şiir yazma tutkusuna 50 yılda binin üzerinden şiir ekledi.

Siirt'te, yaklaşık 50 yıldır şiir yazan Şemsettin Erzen, 8 yaşındayken başladığı şiir yazma tutkusuna 50 yılda binin üzerinden şiir ekledi.

Peygamber efendimiz (sav) için 200'e yakın şiir yazan Erzen, Siirt'in özel günleri, milli ve dini günler olmak üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için de şiir kaleme aldığını söyledi. 1943 yılında Siirt'in Eruh ilçesi Fındık köyünde doğan Erzen, şiir yazma tutkusunun ilkokul 2. sınıfta 23 Nisan günü yazdığı bir şiirle başladığını, kırlarda koyun otlatırken dedesine ait divanı okumasıyla arttığını ifade etti. Hiç tahsili olmamasına rağmen dedesi Seyit Ali Fındıki'nin Kürtçe ve Arapça divanının kendisine ilham kaynağı olduğunu anlatan Erzen, "İlkokuldayken bir 23 Nisan günü iki mısralık yazdığım bir şiir öğretmenim tarafından beğenildi. Bende bir cevher olduğu söyledi. Tabi dedem Seyit Ali Fındıki'nin meşhur bir divanı vardı, Kürtçe ve Arapça olarak kaleme aldığı bu divan bana ilham kaynağı oldu. Peygamber efendimizin (sav) soyundan geldiğimiz için dedem Seyit Ali'nin divandaki beyitlerde Peygamberimiz Hazreti Muhammed'i (sav) öven methiyeler beni çok etkiledi. 10 kıtalık ilk şiirimi 1966 yılında İstanbul'a çalışmaya gittiğim tarihte yazdığım 'Gurbet destanı' oldu. 1966 yılından bu yana bine yakın şiir yazdım. Şiirlerimin büyük bir kısmını yaratılmışların en seçkini ve en güzeli olan Peygamber efendimiz için ayırdım. O'nu Allah diğer yaratılmışlardan ayrı tutmuştur. O, alemlere rahmet olarak gönderilen özü sevgiyle yoğrulmuş bir nebidir. O nebinin hayatını kendi dünyamda şiirlerle ifade etmeye çalıştım" dedi.

İlkokul 2. sınıftayken öğretmeni Murat Şahin'in kendisinde bir cevher olduğunu ifade ettiğini belirten şair Erzen, "Ancak maddi imkansızlıklara rağmen okuyamadım. Küçük yaşta çobanlık, yetişkin yaşlarda da marangoz ve inşaatta amele olarak çalıştım. Ama bir yandan da şiir yazmaya devam ettik. Yaklaşık bir ay önce Siirt Valisi Ahmet Aydın'ın desteğiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yazdığım şiirlerin 300'ü kayıt altına alındı. Aralarında seçilen şiirlerim de kitaplaştırıldı. Sağ olduğum müddetçe şiir yazmaya devam edeceğim" diye konuştu.

'Ras-ıl Hacar'dan Esintiler' adlı şiir kitabını ücretsiz olarak esnaflara dağıtmak için getiren Erzen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için de bir şiiri kaleme aldığını söyledi. Erzen, "Başbakan Erdoğan Allah kelamı olan Kur'an-ı Kerimi okuduğu zaman tüylerim diken diken oluyor. Biz millet olarak, 1960 darbesiyle ezan ve Kur'an için asılan bir başbakan gördük. Ama şimdi Başbakan Erdoğan'ın Allah lafzını okuduğuna duyan kulaklarımızla, gören gözlerimizle şahit olmak beni derinden etkiliyor. Allah yardımcısı olsun. Dini hassasiyetleri bakımında beni çok mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

Şair Erzen, son olarak Ramazan ayı münasebetiyle yazdığı şiirini sevenleriyle paylaştı. Şemsettin Erzen'in yazdığı Ramazan şiiri şöyle:

"On bir ayın Sultanı Ramazan,

Nur ettin İslam'ı canı Kadir Gecesi'nde

Bize hediye ettin Kur'an-ı her yönden

Nefis başladık, Kur'an okuduk ağladık.

Bu ay bir imtihan gibi, her gücümüzü yokladık.

Bu ayda oruçlu idik Mevlamıza borçlu idik.

Borcumuz silinsin diye duayla ümitli idik,

Minareler süslü idi, İslam açıkgözlü idi,

İblis'i bağlamışlardı, Melvası'na sözlü idi.

Artık bu cenge alıştık şeytan ile çok savaştık.

Nefisle şeytan yenildi, büyük zafere ulaştık.

Geldi şekerlerle bayram sevinç coşku ile eğlen,

İslam huzura kavuştu işte şifa, işte merhem." - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Siirt Eruh Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title