Haberler

    Otomotiv Sanayicileri 'Yerli Araba' Raporu Hazırlıyor

    Yerli Otomobil Üretimi İçin İlk Somut Adım Otomotiv Sanayii Derneği'nden (osd) Geldi.

    OSD Başkanı Kudret Önen, yerli otomobil konusunu ana gündem olarak ele aldıklarını söyledi. OSD'nin iki traktör üreticisi dışındaki 13 üyesi, yerli otomobil için bir rapor hazırlayacak ve bir komite kuracak. Tüm üyelerin görüş ve önerileri dikkate alınarak hazırlanacak rapor ilkbahar sonunda Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'e sunulacak. Kudret Önen, yerli otomobil konusunda Başbakan'ın sözlerinin Türkiye'nin en önemli sektörünün gelişmesi ve büyümesi için çok önemli bir mesaj olduğunu söyledi. OSD'nin yerli otomobili detaylarıyla masaya yatıracağını belirten Önen, "Bir otomobilden bahsediyorsak global bir markanın tasarım ve üretiminden, en önemlisi dünya çapında pazarlanmasından bahsediyoruz. Tabii hedef, gelişmiş pazarlar olmalı. Tüm bu ince detayları tek tek araştırma kararı aldık. Zaten marka geliştirme konusu Otomotiv Strateji Belgesi'nde de var. Biz bu hedefi daha öne almış olacağız. Belki bir rüya, belki bir Türk markası da çıkabilir. Hepsini göreceğiz." diye konuştu. Önen, yerli otomobil markası için Türkiye'nin iç pazarını daha da büyütmesi gerektiğini, satışların artmasıyla daha fazla projenin gerçekleştirilebileceğini söyledi. Otomotiv Strateji Belgesi de şubatta Yüksek Planlama Kurulu kararı olarak çıkacak. Otomotiv sektörü 2011'de 3 alanda birden rekora imza atacak. Kudret Önen, "2011'de 1 milyon 200 bin adetlik üretim yakalanır. 2008'deki 911 bin adetlik ihracat rakamı geçilir. İç pazarı 2010 yılının yüzde 5-10 üzerine çıkabilir." dedi. Önen, 2015 yılı için koydukları 2 milyon adet üretim, 1,5 milyon adet ihracat ve 50 milyar dolarlık ihracat geliri hedefinin küresel krize takıldığını söyledi. Elektrikli araçlar için özel vergi talepleri olmadığını belirten Önen, karbondioksit salınımına bağlı bir vergi düzenlemesi talebini Sanayi Bakanlığı'na ilettiklerini kaydetti.

    MEMDUH TAŞLICALI İSTANBUL - 31.01.2011

    Kaynak: OtomobilGazetesi.com / Otomobil

    Otomobil Haberler

    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

    Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

    Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

    Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

    Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

    Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

    Bakmadan Geçme

    Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır?
    Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

    Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title