Haberler

Otomobillerin Trafik ve İlkyardım Setleri Bilecik'ten

Türkiye ve Avrupa ülkelerinde satılan Mercedes, BMW, Ford, Opel ve Renault gibi değişik markalardaki otomobillerde bulunan trafik ve ilk yardım setleri, Bilecik'te bir firma tarafından üretiliyor.

MUHSİN ARSLAN - Türkiye ve Avrupa ülkelerinde satılan Mercedes, BMW, Ford, Opel ve Renault gibi değişik markalardaki otomobillerde bulunan trafik ve ilk yardım setleri, Bilecik'te bir firma tarafından üretiliyor.

Mercedes, BMW, Land Rover, Renault, Volkswagen ve Ford gibi dünyanın önde gelen otomobil firmalarının araçlarındaki bulundurulması zorunlu trafik ve ilk yardım setleri, Bilecik'te bir firma tarafından üretiliyor.

Bilecik'te faaliyet gösteren Proles Otomotiv Genel Koordinatörü Rüstem Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011'de yol güvenlik ürünlerinin imalatını gerçekleştirmek üzere 40 kişilik ekiple kurulan firmalarının bugün 4 bini kapalı olmak üzere 8 bin metrekarelik alanda 195 çalışanıyla hizmet verdiğini söyledi.

Fabrikada, araçlarda bulundurulması zorunlu olan trafik ve ilk yardım seti üretimi yaptıklarını anlatan Yıldırım, "Setlerin içinde yer alan ilk yardım kitleri, üçgen reflektörler, takoz ve buz kazıyıcı ürünlerin tamamını yüzde yüz kendi fabrikamızda imal ediyoruz" dedi.

Yıldırım, bunun yanı sıra fabrika içinde tekstil atölyelerinin de bulunduğunu ifade ederek, bu atölyelerde ürünlerin içine yerleştirildiği çantalar ve yüksek görünürlüğe sahip iş güvenlik yeleklerinin imal edildiğini kaydetti.

Yaptıkları üretimin yüzde 50'sini ihraç ettiklerini, geri kalanını Türkiye pazarına sunduklarını belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

"Mercedes, Volkswagen, Ford, Borusan BMW-Land Rover grubu, Kia, Renault gibi önemli firmaların Türkiye ve bazı ülkelerdeki satış noktalarına hizmet veriyoruz. Ürettiğimiz ürünler araçlara konuluyor. 12 üretici ve ithalatçı firmayla çalışıyoruz. Ayrıca 2016 yılı için Nissan Europe ile bir sözleşme imzaladık. 2016'da tüm Avrupa'da yollarda bulunan Nissan araçlarının trafik setlerini Bilecik'teki fabrikamızdan göndermeye başlayacağız. Bilecik 55 bin nüfuslu bir il. Biz burada yılda 2,5 milyonun üzerinde trafik kiti imal ediyoruz."

Yıldırım, Türkiye pazarının yüzde 70'ine hakim konumda bulunduklarını, ihracatta Almanya ve Fransa pazarlarındaki pazar paylarının da yüksek olduğunu anlatarak, "İmalatını yapmış olduğumuz ürünlerde, gerek Türkiye gerekse Avrupa'da zorunluluk halinde olan ürün normlarını sağlayan tek üretici konumundayız. Ayrıca dünyada söz konusu ürünler ayrı ayrı fabrikalarda getirilip toplanırken, biz bunu Türkiye'de tek bir tesis altında tüm farklı ürünleri birleştirerek, üretimini yaparak, set haline getiriyoruz. Bu anlamda da firmamız dünyada tek ve lider" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Mercedes Türkiye Bilecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title