Haberler

Otizmli Gencin Basketbol Heyecanı

Yaşar Üniversitesi öğrencisi otizmli Doruk Güngör, okulun basketbol takımıyla ilk resmi maçına çıktı.

Yaşar Üniversitesi öğrencisi otizmli Doruk Güngör, okulun basketbol takımıyla ilk resmi maçına çıktı.

Üniversiteler Spor Ligi (Ünilig) Basketbol Erkekler kategorisinde Yaşar Üniversitesi ile İstanbul Kavram Meslek Yüksek Okulu, İzmir'de karşılaştı. İstanbul Kavram Meslek Yüksek Okulu'nun "Otizmin farkında, onların yanındayız" pankartıyla çıktığı karşılaşmada Yaşar Üniversitesi Grafik ve Tasarım Bölümü öğrencisi otizmli Güngör de Yaşar Üniversitesi takımında 6 numaralı formasıyla ter döktü.

Maçın ilk periyodunda sahada görev alan Doruk, son periyotta da tekrar sahaya çıktı. Doruk, maçı izleyenlerden yoğun ilgi gördü.

İzmir Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği (ODER) Yönetim Kurulu Başkanı baba Ergin Güngör, Doruk'un Ünilig maçına çıkmasının, otizmli bireyleri ve ailelerini cesaretlendireceğini kaydetti.

Otizmli biri için rakibi, takım arkadaşlarını ve topu takip etme açısından basketbolun zor bir spor olduğuna dikkati çeken Güngör,  şunları kaydetti:

"Hakları verildiği zaman otizmli bireylerin neleri başarabileceğini göstermek açısından çok kıymetli bir gün oldu. Onların da diğer bireyler gibi insanlık hakları, eğitim hakları söz konusu ve bunlar yasalarla da sabitlenmiş durumda. Ne yazık ki özel gayretlerle çocuklarımız bir noktaya gelebiliyor. Bugün yaşananlar da özel gayretlerin sonucu. Doruk'un Yaşar Üniversitesi basketbol takımında olması sembolik gibi görünüyor, ama Doruk'a verdiği moral, burayı benimsemesi ve eğitim performansına büyük katkı sağlıyor. Diğer otizmli çocuklarımıza da aynı fırsatların verilmesini istiyorum."

Yaşar Üniversitesi Basketbol Takımı Antrenörü Taylan Dündar ise Doruk'un basketbol oynadığını öğrenince böyle bir organizasyon yapmayı düşündüklerini belirterek, Doruk'la basketbol oynarken karşılaştıklarını ve otizmli bireyler için spor yapmanın ne kadar önemli olduğunu görme fırsatı bulduklarını aktardı.

Doruk'un takım arkadaşlarıyla kaynaştığını ve keyifli vakit geçirdiğini ifade eden Dündar, "Sporda rekabetin, kazanma hırsının yanı sıra topluma faydalı olmak ve farkındalık yaratmak da temel düstur olmalı. Biz de fırsat verildiğinde otizmli bir bireyin neleri başarabildiğini göstermek, diğer otizmli çocukları olan ailelere teşvik edici bir unsur olmak istedik" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Doruk Güngör İstanbul İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title