Haberler

Otello 10 Mayıs’ta Bursa’da Sahnelenecek

Güncelleme:

William Shakespeare´İn 'Othello' Adlı Eserinden Uyarlanan Otello, Uluslararası Bursa Festivali'nin 50. Yıl Kutlama Programı Çerçevesinde 10 Mayıs'ta Merinos Akkm'de Sahnelenecek.

Dünyanın en büyük oyun yazarı William Shakespeare'in 'Othello' adlı eserinden uyarlanan dört perdelik 'Otello' operası, İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından 10 Mayıs Salı günü Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) Bursalılar için sahnelenecek.

Dünya tiyatro tarihinin en büyük oyun yazarı William Shakespeare´in 'Othello' adlı eserinden uyarlanan ve dünya opera tarihinin en büyük opera bestecilerinin başında gelen Giuseppe Verdi´nin müzikleriyle opera sahnelerine armağan edilen 'Otello' adlı dört perdelik opera, Uluslararası Bursa Festivali'nin 50. yıl kutlama programı çerçevesinde Merinos AKKM Osmangazi Salonu'nda sahnelenecek. Librettosunu o dönemin en önemli opera bestecilerinden olan Arrigo Boito´nun yazdığı eser, 10 Mayıs Salı günü saat 20.00'da Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı'nın işbirliğiyle İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından gerçekleştirilecek.

Otello'nun yanı sıra 10 Mayıs Salı günü saat 10.30'da Merinos AKKM Osmangazi Salonu'nda, aynı ekip tarafından 7 yaş ve üzeri çocuklar için 'Sihirli dünya' çocuk oyunu ücretsiz olarak sahnelenecek.

İzmir Devlet Opera ve Balesi (İZDOB) bu sezondaki en iddialı eseri olan Otello'nun orkestra şefi Espartaco Lavalle Terry yönetiminde Aytaç Manizade tarafından sahneye konuluyor. Dekorları Tayfun Çebi, kostümleri Sevda Aksakoğlu tarafından hazırlanan eserin koro şefliğini Hans Joachim Gallus, koreografiyi Şebnem Şenel, ışık tasarımcılığını da Müfit Özbek üstleniyor.

Operada, 'Otello'yu İspanyol tenor Lorenzo Mok Arranz,' Iago'yu Cengiz Sayın, 'Cassio'yu Fahri Önoğlu, 'Roderigo'yu Hüseyin Genç, 'Lodovico'yu Erdem Türkbay, 'Montano'yu Cihan Özmen, 'Araldo'yu Nejad Beğde, 'Desdemona'yı Aytül Büyüksaraç, 'Emilia'yı Sevinç Sayın canlandıracak.

William Shakespeare´in 1604 yılında yazdığı 'Othello' adlı eserin konusu işe şöyle;

"Mağripli komutan Otello, önemli bir savaş sonrası Kıbrıs adasına dönerken denizde büyük bir fırtınaya yakalanmış, büyük bir mücadele ile kıyıya varmayı başarmıştır. Otello, eşi Desdemona´ya kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, eski yaveri Lago ona tuzaklar hazırlar. Lago´nun tüm planları tutar, insan şüpheciliğinin insanı büyük felaketlere sürükleyebileceği kanıtlanır. Sonuçta Otello, kıskançlığının sonucu eşi Desdemona´yı kendi eleriyle öldürür.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Kültür Sanat Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title