Haberler

Ortaca'daki Gıda Zehirlenmesi Şüphesi

Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, 90 ilköğretim okulu öğrencisinin, baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye kaldırılmasıyla ilgili olarak bir açıklama yaptı

Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, 90 ilköğretim okulu öğrencisinin, baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetiyle hastaneye kaldırılmasıyla ilgili, "Öğrencilerin yemeği ve içme suyundan alınan numunelerde, bir bulguya rastlanamadı" dedi.

Kaymakam Gürdal, gazetecilere yaptığı açıklamada,taşımalı eğitim kapsamında eğitim gören öğrencilere yemek veren firmanın ilgili kuruluşlarca periyodik denetlendiğini söyledi.

Öğrencilerin rahatsızlanarak sağlık kuruluşlarına başvurmalarının ardından ilgili firmanın verdiği yemeklerden ve okullardaki içme suyundan örnekler alınarak tahlil yapıldığını belirten Gürdal, şunları kaydetti:

"Tahlillerde öğrencilerimizin sağlık durumlarına etki edebilecek herhangi bir bulguya rastlanmadı. Öğrencilerimizin ve velilerinin içi rahat olsun. İlçe Tarım Müdürlüğü ve diğer ilgili kuruluşlar yemek firmasında denetimlerini yaparak yemeklerden örnekler alıyor. Denetimler sıkı bir şekilde yapılıyor. Bunun yanı sıra müfettişlerce yapılan inceleme devam ediyor."

-"YEMEK YEMEYEN ÖĞRENCİLER DE RAHATSIZLANDI"-

Yemek fabrikasının sahibi Nadi Yeşil ise işletmelerinin her zaman denetime açık olduğunu söyledi. Olayın yaşandığı gün Muğla İl Kontrol Laboratuvar Müdürlüğünce komposto, mercimek ve pirinç pilavından numuneler alındığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Yemeklerin Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Tebliğine uygunluğu kontrolü yapıldı. Yapılan tahlil sonuçları bu kriterlere uygun görüldü. Tüm çalışmalarımız gıda mühendisimizin kontrolündedir. Ayrıca yetkili kurumlarca fabrikamız sürekli denetim altındadır. Gerekli hijyen sağlanmaktadır. Rahatsızlanan öğrenciler arasında o gün yemek yemeyen öğrenciler de var. Okullarımızın civarında dolaşan seyyar satıcıların kontrol altına alınması ya da engellenmesi gerekmektedir."

Taşımalı eğitim kapsamındaki Ünal Daka, Dalyan Naciye Tınaztepe, Eskiköy ve Güzelyurt ilköğretim okullarında eğitim gören yaklaşık 90 öğrenci, 17 Mart'ta okul dönüşünde baş dönmesi ve mide bulantısı şikayetiyle Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz Devlet Hastanelerine kaldırılmış, öğrenciler gıda zehirlenmesi şüphesiyle bir gece hastanede kontrol altında tutularak taburcu edilmişti.

- MUĞLA

Kaynak: AA / Yerel

Eğitim Yerel Sağlık Güncel Haberler

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

Ekmek bıçaklı vahşet! Eve köpek getirdiği için kavga ettiği oğlunu öldürdü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title