Haberler

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu İzmir'de

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, terör örgütüne yönelik operasyonlara ilişkin "Hükümetimiz, devletimiz kararlı, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu devam edecektir, başka yolu yoktur" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, terör örgütüne yönelik operasyonlara ilişkin "Hükümetimiz, devletimiz kararlı, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu devam edecektir, başka yolu yoktur" dedi.

Eroğlu, partisinin il başkanlığından düzenlediği basın toplantısında, İzmir'in kurtuluş gününü kutlayarak, 1071 Malazgirt Savaşı'ndan bu yana, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda ve son zamanlarda bu vatan ve bayrak için canlarını seve seve feda eden şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Terör örgütüne yönelik operasyonlara değinen Bakan Eroğlu, "Hükümetimiz, devletimiz kararlı, son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu devam edecektir, başka yolu yoktur. Terör tüm dünyanın meselesidir. PKK, DHKP-C... Tükiye'nin önünü kesmek isteyen bazı ülkeler onlara büyük destek veriyor. Bu desteklerin kesilmesi lazım. Askerimiz, polisimiz kahramanca gereğini yapıyor. İnlerine girildi, giriliyor. Kandil tamamen tahrip edildi. Bu mücadele devam edecektir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, bu topraklarda şanlı bayrağımız ilelebet dalgalanacaktır" ifadesini kullandı.

İzmirlinin gönlünü kazanmaya geldik

Eroğlu, İzmir için büyük düşündüklerini, İzmir'e hizmet etmeye, İzmirlinin gönlünü kazanmaya geldiklerini belirterek, hangi partiden olursa olsun herkese destek vereceklerini bildirdi.

İzmir'de seferberlik başlattıklarına işaret eden Eroğlu, "İzmir'e eli boş gelmek uygun değil, Afyon'dan lokum getirecek değildim. 9 Eylül nedeniyle 9 müjdemizi açıklıyoruz. Hükümetimiz İzmir'e çok büyük önem veriyor. Başbakanımız terör hadisesi olmasa 9 Eylül'de burada olacaktı. Hükümetimiz burada çok büyük projelere imza atıyor. Bu hizmetler artarak devam edecek. İzmir'e hizmet etmek bizim için büyük bir gurur vesilesi, şereftir" diye konuştu.

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından beraberindeki AK Parti milletvekilleriyle Seferihisar sulama iletim hattının yenilenmesi, Bayındır Yusuflu Arpacılar Deresi taşkın koruma, Menderes ilçesi merkezi ile mahallelerinde dere ıslahı, Tire Eğridere yeraltısuyu suni besleme gölü, Aliağa'da Dalgakıran mesire yeri, Kemalpaşa Nazarköy mevkiinde Karakemer mesire yeri, Nif Dağı'nda tabiat parkı, Bergama Çamavlu otomatik meteoroloji gözlem istasyonu, Torbalı Ayrancılar İmam Hatip Lisesi ek derslik yapımını içeren projelere ait müjdeleri açıkladı.

Projelerin en geç 18 ayda biteceği kaydedildi.

-1 Kasım seçimleri

Eroğlu, gazetecilerin 1 Kasım'da yapılacak seçimde milletvekili hedefini sorması üzerine şu, yanıtı verdi:

"Vatandaşımız da istikrarın önemini kavradı. Vatandaşlarımızın büyük ekseriyeti eski istikralı günleri, AK Parti'nin tek başına iktidar olduğu günleri hasretle bekliyor. Bizim yaptığımız hizmetleri anlatmada eksilerimiz vardı, bu dönemde onu gidereceğiz."

CHP'nin İzmir'de ağırlıklı olarak 7 Haziran'daki listeyle seçime gireceğinin hatırlatılması ve AK Parti'nin listelerinde değişiklik olup olmayacağının sorulması üzerine de Eroğlu, partisinin istişareye büyük önem verdiğini, genel merkezdeki komisyonların değerlendirme yaptığını söyledi.

Eroğlu, "yaz aylarında kuraklığa neden olmayacak kadar yeterli yağış oldu mu? Talep olursa başka ülkelere su ihraç etme durumu var mı?" sorusuna suyla ilgili bir problem olmadığını vurgulayarak, KKTC'ye su ilettiklerini, isteyen olursa yardımcı olabileceklerini dile getirdi.

Veysel Eroğlu, Doğu ve Güneydoğu'daki baraj inşaatlarına yapılan terör saldırılarına ilişkin de şöyle konuştu:

"Terör örgütü o bölgenin kalkınmasını istemiyor. Dünyada baraj inşaatlarında ilk 3'e giren ülkeyiz. Barajlar olmasa taşkınlar olur, Fırat'la ilgili nice türküler vardı, artık nostalji oldu. Barajlar olmasa ne Diyarbakır'a, ne Şanlıurfa'ya su veremeyiz. Su olmadığı zaman topraklarda üretim olmuyor. 2019 yılında GAP'ı bitirmeye kararlıyız. Barajlar yapılıyor, yapılacak. Askıya alma falan söz konusu değil."

Toplantının sonunda bir partili, "Ankara'ya döndüğünüzde şehit veren iller için ekstra yatırım isteyin" dedi. Bakan Eroğlu da şehit ailelerini ziyaret ettiğini hatırlatarak, taleplerini sorduğunu ve yerine getirdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Yerel

Veysel Eroğlu Malazgirt Ak Parti İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
title