Haberler

Orhan Veli 100 Yaşında "Sokaktaki Adamın Şiiri" Söyleşisi

Güncelleme:

Türk şiirinin hep genç kalan şairi Orhan Veli, doğumunun 100. yılında Yapı Kredi Kültür Merkezi'nde büyük bir arşiv sergisiyle anılıyor.

4 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında ziyarete açık olan bu serginin ışığında Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık tarafından düzenlenecek olan "Orhan Veli 100 Yaşında: Sokaktaki Adamın Şiiri" adlı söyleşide Orhan Veli'nin şiiri ve şiirinin "arka düzlemi", daha önce hiç görülmemiş fotoğraflar eşliğinde anlatılacak.


Orhan Veli'nin 100. Yaşını bir sergiyle kutlamakta olan Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, bir söyleşi ile efsane şairi anıyor. Orhan Veli arşivindeki fotoğraflar, mektuplar, şiirler, kitaplar, gazete ve dergi kupürleri, resimler, heykeller ve çizimler ekseninde dönecek olan bu geniş kapsamlı etkinliği editör ve yazar Murat Yalçın yönetecek. Eleştirmen ve yazar Oğuz Demiralp ise etkinliğe konuşmacı olarak katılacak.

"Şiirle özdeşleşmiş bir şiir öznesi" Türk şiirinin çığır açan ustası Orhan Veli'den bahsedilirken, şiir tarihine olan bakışınızın da değiştiğini hissedeceksiniz.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Yapı Kredi Bankası 1 Mayıs Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title