Haberler

Ordu'daki Şiddetli Yağış

"Vatandaşlarımızın bilinçsizce dere yataklarına attıkları yabancı cisimler bizleri oldukça zor durumda bırakıyor" dedi.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun,

"Vatandaşlarımızın bilinçsizce dere yataklarına attıkları yabancı cisimler bizleri oldukça zor durumda bırakıyor" dedi.

Torun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu'da şiddetli yağışın sele dönüşmesi sonucu bir çok bölgede su baskınlarının meydana geldiğini, cadde ve sokakların ise zarar gördüğünü söyledi.

Sel sonucu bir çok bölgenin ciddi hasar gördüğünü kaydeden Torun, şöyle devam etti:

"Ordu'da son günlerde etkili olan yağmur maalesef istemediğimiz sonuçları da beraberinde getirmiştir. İlimizde özellikle son yılların en şiddetli yağışı görülmüştür. Bu yağış sonrası bazı derelerimiz taşmış ve bu taşma sonucu da cadde ve sokaklar zarar görmüştür. Bu zararın boyutunun artmasında maalesef vatandaşlarımızın da etkisi vardır. Vatandaşlarımızın bilinçsizce dere yataklarına attıkları yabancı cisimler bizleri oldukça zor durumda bırakıyor. Bu selde de gördük ki dere yataklarında bir çok yabancı cisim bulunmakta. Bu yabancı cisimler arasında araç lastikleri başta olmak üzere sünger yatak bile yer almakta. Tabii ki durum böyle olunca da böyle yağmurlarda derelerimiz taşıyor. Taşma sonucu da böyle zararlar meydana geliyor. Ciddi hasar oluşuyor. Artık vatandaşlarımızın bu konuda daha dikkatli olması gerekiyor. Her şeyden önce bilinçli bir toplum olmamız gerekiyor. Kimsenin dere yataklarına böyle yabancı cisimleri atmaya hakkı yok. Bu zarar her zaman olduğu gibi yine belediyemizi ve vatandaşlarımızı etkiliyor. Buralara harcanan para hepimizin cebinden çıkıyor. Lütfen herkes bunu böyle düşünsün. Biraz dikkatli olmalıyız. Aksi durumda her sel sonrası ilk mağdur olan yine bizler olacağız. "

Sel sonrası zarar gören cadde, sokak ve mahallelerin hızlı bir şekilde yenileme çalışmalarına başlandığını da ifade eden Torun, "Önceliğimiz kapanan ve alt yapısı tamamen çökmüş yerler. Buralarda ekiplerimiz hızla çalışmalarını sürdürmekte. Şu anda ekiplerimizin tamamı selin yaralarını sarıyor. İnanıyorum ki çok kısa bir sürede selin zarar verdiği yerlerimiz eski haline dönüştürecektir. Zaten sel sonrası içme suyu veremediğimiz mahallelere su vermeye başladık. İlk işimiz de bu olmuştu" diye konuştu.

Torun, dere yataklarının sel sonrası bir kez daha ıslah edilmesi için çalışma başlatıldığını artık vatandaşların bu doğa afetini göz önünde bulundurarak daha dikkatli ve duyarlı olması gerektiğini sözlerine ekledi.

- ORDU

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title