Haberler

'Oli Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi'

Trabzon'da, 'Oli Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi' Kapsamında Tören Düzenlendi

Trabzon'da, 'OLİ Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi' kapsamında tören düzenlendi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesince Samsung'un sponsorluğunda gerçekleştirilen projenin Kanuni Anadolu Lisesi Konferans Salonundaki protokol açılış törenine Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerif Özgür, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun, Samsung Electronics Türkiye Kurumsal Pazarlama Uzmanı Nesli Şenoğlu ile çeşitli ilköğretim okullarından öğrenciler katıldı.

Vali Kızılcık, burada yaptığı konuşmada, 23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Trabzon'un Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali'ne ev sahipliği yapacağını anımsatarak, bundan dolayı büyük heyecan duyduklarını söyledi.

Festivale 14-17 yaş arası gençlerin katılacağını belirten Vali Kızılcık, 'Bugünün gençleri, geleceğin yetişkinlerinin festivalde yarışacak olması bizleri çok heyecanlandırmaktadır. Bu heyecan, bir o kadar daha bu işe dört elle sarılmamıza vesile olmaktadır' dedi.

Vali Kızılcık, ağaç yaşken eğilir deyimine dikkati çekerek, şunları söyledi:

'Siz öğrencilerimize ne kadar daha fazla imkan sağlayabilir ve dünyanın dört bir köşesindeki gençlerle bir araya gelme fırsatı verebilirsek, inanıyorum ki geleceğimiz bir o kadar daha aydınlık ve güzel olacaktır. Bu anlamda 2011 olimpiyatları için 9 branşta yarışmaların düzenleneceği özel ve güzel tesisler yapıyoruz. Bu tesisleri 10 günlük olimpiyatlarda kullanılsın diye değil, olimpiyat sonrası o branşlarda Trabzonumuz'u, ülkemizi uluslararası olimpiyatlarda temsil edebilecek gençlerin yetişebilmesi için yapıyoruz.'

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Genel Sekreter Yardımcısı Bilal Porsun, törene Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı'nın katılmasının planlandığını, ancak Bayatlı'nın geçirdiği bir kaza sonucu kalça kemiğini kırdığını ve ameliyat olduğunu söyledi.

Porsun, yetkililere kendilerine sundukları imkanlardan dolayı teşekkür ederek, 'İnanıyorum ki bu eğitimlerden sonra Trabzon çok şampiyonlar, çok centilmen seyirciler çıkartacak' dedi.

Samsung Electronics Türkiye Kurumsal Pazarlama Uzmanı Nesli Şenoğlu ise olimpiyat oyunları haricinde Samsung olarak, bulundukları ülkelerdeki olimpik aktivitelere, projelere ve etkinliklere destek olduklarını söyledi.

Destek olmaktan gurur duydukları OLİ Projesinin de bunlardan biri olduğunu ifade eden Şenoğlu, 'Çocuklarımızın bu proje sayesinde okul çağında olimpizm ile tanışması, ülkemizde olimpik ruhun doğması ve yaşaması açısından büyük önem taşıyor. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin düzenlediği bu değerli proje, ülkemizde spor kültürünün gelişmesi ve olimpik hareketin hak ettiği değeri kazanması için gerçekleştirilen önemli bir projedir' diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Porsun, projeye katkılarından dolayı Vali Kızılcık, Belediye Başkan Yardımcısı Turan, Milli Eğitim Müdürü Sandıkçı ve Gençlik Spor İl Müdürü Özgür'e teşekkür plaketi sundu.

Etkinlik kapsamında öğrencilere olimpiyatlar ve spor kültürü hakkında çeşitli bilgiler aktarıldı. Bir haftada 10 bin öğrenciye spor kültürü aşılamak ve olimpik eğitim verilmesi hedeflenen etkinlik, OLİ adı verilen maskotun çocuklarla çeşitli aktiviteler gerçekleştirmesinin ardından sona erdi.

(TY-ZZ) - TRABZON

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title