Haberler

Okul Yıkılıp Yerine Dini Tesis Yapılsın Kararı Yargıya Götürülecek

Üsküdar Belediye Meclisi AKP'li Üyelerin Oyları ile, Üsküdar Gülfem Hatun Mahallesi'nde Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne Ait Arazi Üzerinde Bulunan, Avni Başman İlköğretim Okulu'nun Depreme Dayanıklı Olmadığı Gerekçesiyle Yıkılarak, Arazinin Aziz Mahhut Hüdai Vakfı'na Dini Tesis Yapılmak Üze...

Üsküdar Belediye Meclisi AKP`li üyelerin oyları ile, Üsküdar Gülfem Hatun Mahallesi`nde mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü`ne ait arazi üzerinde bulunan, Avni Başman İlköğretim Okulu`nun depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkılarak, arazinin Aziz Mahhut Hüdai Vakfı`na dini tesis yapılmak üzere tahsis edilmesini kabul etmişti. CHP Üsküdar İlçe Başkanı Basri Bayar kararın onaylanmaması için Üsküdar Kaymakamlığı`na ve Büyükşehir Belediyesi`ne dilekçe vereceklerini, buna rağmen kararın onaylanması halinde de İdare Mahkemesi`ne kararın iptali için dava açacaklarını açıkladı.

KESME ŞEKERDEN MEDET UMULUYOR

Araştırmalara göre, 1541-1628 yılları arasında yaşadığı tahmin edilen Aziz Mahmut Hüdai`nin mezarının bulunduğu Üsküdar`daki türbenin bulunduğu alanda 1985 yılında kurulan Aziz Hüdai Vakfı var. Türbe ve Vakıf Ramazan ayı nedeni ile dolup taşıyor. Türbede dua edenler, çıkışta dilek tutuyor. Dileklerin kabul edilmesi içinde, türbenin çıkışının yanındaki çay şekerlerinden alınıyor. Çay şekerleri bağış masasının üzerinde bulunuyor. Şekerler türbeye daha önece dilek tutanlar ve dileklerinin gerçekleştiğine inananlar tarafından getiriliyor.

VAKIFLA İŞBİRLİĞİ HALİNDE ÇALIŞAN ¨HÜDAİ POLİKİLİNİKLİĞݨ

Vakfa ait bir bina da ise Özel Hüdai Polikilinkliği var. Vakıf Başkanı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz`ın verdiği bilgiye göre polikilinklik özel. Vakıflada indirim anlaşmaları var. Yoksul 2 bin ailenin sağlıkla ilgili sorunla karşılaştıklarında, vakıfdan sevk kağıdı alıyor, poliklinikte muayane oluyor, muayene ücretleri de Aziz Mahmut Hüdai Vakfı`nca ödeniyor.

VAKIFDAN OKULA KAPI AÇILIYOR

Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait arazi üzerindeki okul ile vakfı birbirine bağlayan bir kapı var. Öyleki vakfa dağıtılmak üzere gıda taşıyan okulun bahçesine park ediyor. Gıda ürünleri okul bahçesinden vakfa taşınıyor. Okulla ilgili deprem riski nedeniyle yıkım kararı da olmadığı ortaya çıktı. Bayındırlık Bakanlığı mühendislerinin hazırladığı raporda şu cümleler yer alıyor: ¨Sonuç olarak deprem öncesi güvenliğinde olan binadaki çatlakların zemindeki farklı oturmalardan kaynaklandığı, otopark tarafındaki duvarın yeniden yapılması, binadaki çatlakların epoksiye ile onarılmasının uygun olacağı kanaatine varılmıştır:¨

VAKIF: ¨OKULUN YIKIN TALEBİMİZ YOK, YIKILIRSA ARAZİYLE İLGİLİ TALEBİMİZ OLABİLİR¨

1985 yılında kurulan vakfın 1991 yılında başkanı olan Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, okulun yıkılma talepleri olmadığını ifade ederek, ¨Hukuken de böyle bir talepte bulunamayız. Sanırım depremle ilgili bir yıkım kararı var. Ancak yıkılırsa bir talebimiz olabilir¨ dedi.

ÜSKÜDAR DİN TURİZMİNİN MERKEZİ Mİ OLACAK

Kararı yargıya taşımaya hazırlanan CHP`nin Üsküdar Belediye Meclisi Gurup Başkanı Alhan Algantürk belediyenin Üsküdarı dini turizim merkezi yapmak istediğini iddia etti. Algantürk`e göre, Aziz Mahmut Hüdai vakfının denizden görülebilmesi için böyle bir karar alındı. Üsküdar Belediyesi`nin içkili bölgeler kararını ilk uyugulamak isteyen belediyeler arasında olduğunu hatırlatan Algantürk, ¨İçkili yerler projesi, bu karar ve duyumlarımaza göre başka projelerde var. Üsküdar`da 40 tane cami var. Burasını Çarşamba gibi din turizmi merkezi haline getirmek istiyorlar¨ dedi. Aziz Hüdai Vakfo Baykanı Yılmaz`da belediyenin dini tesislerle ilgili birtakım projeleri olduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title