Haberler

Okul ve Dershane Eğitimine Yeni Bir Şube

Hem okul hem dershane sloganıyla yola çıkan Uğur Hazırlık Liseleri’ne Anadolu yakasının ilk şubesi olan Maltepe Uğur Hazırlık Lisesi de eklendi.

Hem okul hem dershane sloganıyla 3 yıl önce yola çıkan Uğur Hazırlık Liseleri’ne Anadolu yakasında açılan ilk Uğur Hazırlık Lisesi olma özelliğini taşıyan Maltepe Uğur Hazırlık Lisesi de eklendi. Görkemli bir törenle gerçekleşen açılışa, Uğur Eğitim Kurumları Genel Müdürü Lokman Durak, Maltepe Uğur Hazırlık Lisesi Kurucusu Volkan Üçok, çok sayıda öğretmen, öğrenci ve veli katıldı.

Okul ve dershane eğitimini bir arada verme hedefiyle 3 yıl önce yola çıktıklarını ifade eden Uğur Eğitim Kurumları Genel Müdürü Lokman Durak, “Bundan 3 yıl önce bildiğimiz klasik Anadolu Lisesi’nin içinde dershane uygulamasını da yapacağız dedik. Liseyi birinci ve ikinci kademe olarak iki kademeye böldük. Anadolu Lisesi’nin özelliklerinin içinde olduğu üniversiteye hazırlık kısmını öncelik yaparak ikinci kademede üniversite hazırlık eğitimi vermeyi kararlaştırdık. Normal derslerimizi işliyoruz. Artı derslerle üniversite hazırlık eğitimi veriyoruz. Lise 3 ve 4. sınıfta çocuklar Cumartesi de derse geliyorlar. Çocuklar eskiden dershane ve okullarda 7 gününü geçirirdi. Bu sistemimizle en azından Pazar günü kendilerine kalacak. Hem liseden mezun olacaklar hem üniversiteye hazırlanacaklar” diye konuştu.

Türkiye’de dershane ihtiyacının devam ettiğini söyleyen Lokman Durak, “Dershane ihtiyacı hala devam ediyor. Devlet bu ihtiyacı bildiği için kendi okullarında da bu sistemi uygulamaya başlayacak. Bu bizim 3 yıl önce düşünüp hayata geçirdiğimiz eğitim sisteminin doğruluğunu gösteriyor. Sınavlar olduğu sürece bu tarz hazırlık eğitimi ihtiyaçları olacak. Biz de liselerimizde bunu uygulamak zorunda kalacağız. Birinci ve ikinci sınıfta önceliğimiz dil ağırlıklı olacak. Hem dil eğitimi hem de üniversiteye hazırlık programı bu liselerde devam edecek” dedi.

Öğrenci potansiyeli yüksek bir şube olduklarını belirten Maltepe Uğur Hazırlık Lisesi Kurucusu Volkan Üçok, “Hem okul hem dershane eğitim sistemi, Mütevelli Heyeti Başkanımız Enver Yücel’in çalışmaları ile 3 yıl önce başlayan bir eğitim modeli. Askerdeyken Uğur Hazırlık Liseleri’nin açıldığını duydum ve döndüğümde Enver Bey ile görüştüm. Böyle bir çalışmada yer almak istediğimi belirttim. Maltepe şubemizin çalışmalarına böylelikle başladık. Anadolu yakasının tek şubesiyiz. Genel Müdürlüğümüzün de desteği ile İstanbul’da faaliyetlerimize başladık. Okulumuza çeşitli ilçelerden talepler var. Veliler sisteme güveniyor. Öğrenci potansiyeli yüksek bir şube oldu. Onun dışında sistemi velilere daha iyi anlatmamız gerekiyor. Bu da birkaç yıl içinde mutlaka olacaktır. Şuan ki sınav sistemine göre en mantıklı sistem Uğur Hazırlık Liseleri gözüküyor. Çünkü hem okul hem dershane eğitimini bir elden sunuyor” ifadelerini kullandı.

Uğur Hazırlık Liseleri’nin öğrenci üzerindeki yükü en aza indirdiğini ifade eden Maltepe Uğur Hazırlık Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Deniz Çelik, “Uğur Hazırlık Liseleri Türkiye’de yeni uygulanan bir model ve öğrencinin üzerindeki yükü en aza indiriyor. Bu sistem gereği okuldan kopmadan sınava hazırlanacağım. Öğrencinin üzerindeki yükü en aza indiren bir sistem. Hiçbir şeyi eve bırakmadan sınavlara hazırlanıyoruz. Senenin başından bütün eğitim planı yapıldı ve yola böyle başladık. Tercihim ise Hukuk Fakültesi bu hedefle sınava hazırlanıyorum” dedi. 

İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Türkiye Maltepe Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Onaylı randevu nasıl iptal edilir? (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Onaylı randevu nasıl onaylanır (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Fenerbahçe kart sınırında olan oyuncular kimler (GS-FB derbi öncesi)?
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title