Haberler

OKA Ocak Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı

OKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Tokat Valisi Şerif Yılmaz, 'Ajansımız Türkiye'de Kurulu Bulunan 26 Kalkınma Ajansı İçinde AB Fonlarını Kullanabilen İlk ve Tek Ajanstır'dedi.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Tokat Valisi Şerif Yılmaz, 'Ajansımız Türkiye'de kurulu bulunan 26 kalkınma ajansı içinde AB fonlarını kullanabilen ilk ve tek ajanstır'dedi.

OKA Ocak ayı Meclis toplantısı Amasya Valiliği Toplantı Salonu'nda, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Çorum Valisi Nurullah Çakır, Amasya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir ve meclis üyelerinin katılımıyla yapıldı.

Yılmaz, 2011 yılın ilk kendisinin ise yönetim kurulu başkanı olarak son meclis toplantısını yaptığını belirterek görevini Amasya Valisi Daşöz'e devredeceğini kaydetti.

Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerini kapsayan bölgede merkezi ve yerel yönetimler, özel sektör, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve uluslararası kuruluşlarla işbirliğinin geliştirilmesi ve bölgesel gelişmenin hızlandırılması yönünde çalışmalar yapan OKA'nın kurumsal altyapısını tamamlama süreciyle birlikte mali destek programının hazırlıklarına başladığını söyleyen Yılmaz, 2009 yılının son gününde KOBİ Mali Destek Programı diye bilinen 'İşletmelerin Rekabet Gücünün Artırılması ve Dışa Açılmalarına Mali Destek Programı'nı 30 Aralık 2009 itibari ile ilan ettiklerini hatırlattı.

Yapılan bağımsız değerlendirme süreci sonucunda kazanan 79 proje sahibi ile sözleşme imzalandığını ve halen 78 projenin uygulamalarının devam ettiğini kaydeden Yılmaz, şu bilgileri verdi:

'1 adet sözleşme proje sahibinin isteği ile feshedilmiştir. Uygulanan 78 projede makine ve ekipmanların satın alma işlemleri devam etmekte olup, sürece uygun şekilde ajansın hibe kaynakları kullandırılmaktadır. Ajans kuruluşunun ikinci yılı olan 2010 yılında kurumsallaşmasını tamamlamış ve mali desteklere odaklanmış bir ajans olarak görülmektedir ve 2010 yılının bölge paydaşlarıyla ortak çalışmaların ve bölge planının uygulanması kapsamında birçok girişimin başlatıldığı bir yıl olduğunu söyleyebiliriz. Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinde yatırım destek çalışmalarının sürdürüldüğü 4 adet Yatırım Destek Ofisinin donanım ve tefrişat işlemleri tamamlanmış ve her bir ofiste ikişer uzmanın görevlendirilmesi sağlanmıştır. İllerdeki kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının çeşitli fon kaynaklarına yönelik hazırladıkları projelere teknik destek sağlanmış ve özellikle plan çalışmalarına yönelik ilgili yerlere uzman yorumları iletilmiş bu kapsamda Ajans uzmanları davet edildikleri bütün toplantı ve çalıştaylara katılım ve katkı sağlamıştır. Projelere destek sağlamak noktasında Amasya Yatırım Destek Ofisi, IPA BROP çerçevesinde yürütülen 'Amasya Ekmeğini Taştan Çıkarıyor Projesi'ne teknik destek sağlamaktadır. Aynı şekilde, Tokat Yatırım Destek Ofisi tarafından yine aynı program kapsamında yürütülen 'Küçük Sanayicilerin Büyük Ortaklığı Projesine' teknik destek sağlanmaktadır.'

Yılmaz, 2010 yılında biri İrlanda diğeri İspanya'ya olmak üzere iki adet çalışma ziyareti düzenlendiğini, 2010 yılı Mart ayında uluslararası işbirliği ve tanıtım faaliyetlerini yürütmek amaçlı yönetim kurulu üyeleri ve kalkınma kurulu başkanı ile birlikte İrlanda gezisi düzenlendiğini, İrlanda'nın en gelişmiş kalkınma ajansı olan Shannon Kalkınma Ajansı ile Ajansımız arasında işbirliği protokolü imzalandığını hatırlattı.

Ajansın çalışmalarını tek tek sıralayan Yılmaz, kullandıkları AB fonları hakkında da bilgi vererek, 'Ajansımız Türkiye'de Kurulu bulunan 26 kalkınma ajansı içinde AB fonlarını kullanabilen ilk ve tek ajanstır. Bu kapsamda, Merkezi Finans Birimi ile ajansımız arasında 'Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Kayıtdışı İstihdamla Mücadele Ediyor' projesinin sözleşmesi 2010 yılı Temmuz ayında imzalandı ve halen bu proje yürütülmektedir. Proje 12 aylık bir faaliyet planı çerçevesinde yürütülmekte. Kalkınma Ajansımız tarafından yürütülmekte olan 'Küçük Ölçekli Altyapı Geliştirme Mali Destek Programı'na yapılan proje başvurularının bağımsız değerlendirme süreçleri devam ettiğini belirtmek istiyorum. Kabul edilen toplam 157 adet projelerden 18 milyonluk hibe kaynağın yettiği yere kadar puan sıralamasında en yukarıdan başlamak üzere listede yer alan ve sözleşme imzalanmasına yönetim kurulu nihai onay verilen projeler belli olduktan sonra kamuoyuna açıklama yapılacaktır' dedi.

Yılmaz, Ajans tarafından bölge kalkınması yolunda yürütülen tüm faaliyetlerde kendilerine destek olan herkese teşekkür ettiğini sözlerine ekledi

(KÜ-DLK-ÜNS) - AMASYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title