Haberler

Ödemiş Milli Fuarı Renkli Görüntülerle Devam Ediyor

Bu yıl 28.kez kapılarını açan Ödemiş Milli Fuarı ilçe merkezi ile belde ve köylerden gelen çok sayıda konuğunu ağırlamaya devam ediyor.

Bu yıl 28. kez kapılarını açan Ödemiş Milli Fuarı ilçe merkezi ile belde ve köylerden gelen çok sayıda konuğunu ağırlamaya devam ediyor. Teşhir stantlarının ağırlıkta olduğu fuar alanında en büyük ilgiyi her zaman olduğu gibi yine lunapark görüyor.

Fuar alanında yer alan stantlarda satış yapan sergilerin yanı sıra teşhir amaçlı açılan standlar da ilgisiz kalmıyor. Fuar alanını gezmeye gelenlerin açlık sorunlarını çözmeye çalışan sandviç ve döner büfeleri ile lunaparktaki oyuncaklar özellikle çevre belde ve köylerden gelen konukların ilgisi ile karşılaşıyor.

Fuarın giriş kapısından içeri girilince solda konukları karşılayan belediye standı, Ödemiş belediyesi tarafından yürütülen proje ve çalışmaların tanıtımını yapıyor. ÖYKAM standı ise bu yıl Şükrü Saraçoğlu üzerine şekillendirdiği standı ile konukların ilgi alanına giriyor.Ödemiş Kent konseyi, Ödemiş'in il olma mücadelesini fuarda açtığı standa taşırken, vatandaşlardan imza topluyor. Kent Konseyi genel sekreteri İrfan Gündüz, Ödemiş'in il olmayı hak ettiğini belirterek; "Vatandaşlar arasında duyarlılık yaratmaya devam ediyoruz. Ayrıca ilçemize bir üniversite isteğimizi de standımızı ziyaret eden vatandaşlarımıza ahlatıyoruz" dedi.Fuar stantlarında en çok ilgiyi Devlet Hastanesi ile Kızılay standı görüyor. Ödemiş Devlet Hastanesi standında, yeni hastane ile ilgili tanıtım broşürlerinin yanı sıra obazite, ağız ve diş sağlığı, beslenme ve diyabet, kalp-damar hastalıkları ile ilgili broşürler ağız ve diş sağlığı konusu için diş fırçası ve macunu dağıtılıyor. Hastane standında boy-kilo analizi ve tansiyon ölçümü gibi uygulamalar da yapılıyor.

Türk Kızılay Ödemiş şubesinin açtığı stantta ise kan bağışları alınıyor. 3 yıldır fuarda yer alan Ödemiş Ayakkabı ve Deri İşleri ile Uğraşanlar Odası'nın açmış olduğu sergiye Antep'ten özel terlik getirdiklerini ifade eden Ödemiş Ayakkabı ve Deri İşleri ile Uğraşanlar Odası Başkanı Mustafa Ali Köksoy; "50 yıldır ayakkabı sektörünün içerisindeyim. 3 yıldır fuar alanında stant açıyoruz. Ayakkabıları kendimiz imal ediyoruz. Ödemiş Belediye Başkanımız Bekir Keskin'e fuarda bize de stant ayırdığı için teşekkür ediyorum. Fuar çok mükemmel gerçekten de gezilip görülecek ve eğlenceli bir mekan" şeklinde konuştu.Ödemiş Madeni İşler Odası başkanı Erol Nokta ise, fuarın her geçen gün gelişmeye devam ettiğini belirterek, ilerleyen zamanlarda eğlence ve teşhir fuarlarının ayrılması gerektiğine işaret etti. Günlüceli çamur ustası Şükrü Ulusu'nun ellerinde şekillenen desti ve çeşitli kap kaçakların bulunduğu stand ise, fuarı gezenlerin durup bakmadan geçmedikleri sergiler arasında yer alıyor. Çeşitli sendika, dernek ve vakıfların fuarda açtıkları kitap standları, kitapseverleri okumaya davet ederken, fuarın renkli köşelerinden birini Adalılar Yayınevi tarafından açılan kitap sergisi oluşturmuş. Yıldızlı-yumruklu tişörtleri ve bayrakları ile fuarın renkli bölümlerinden birini oluşturan Adalılar Yayınevi, 70'li yılların gençlik önderi Mahir Çayan posterleri ile gelip geçenlerin ilgi odağı haline gelmiş.

FUAR'IN VAZGEÇİLMEZİ LUNAPARK

Fuarda her yaş grubunun ilgi odağı olan lunapark oyuncaklarından en çok ilgi gören büyük yaş grubundaki kişiler genellikle Crayz Dance ve Kamikazi'yi tercih ederken, küçük yaş grubundaki kişiler ise gondol, çarpışan araba, elma kurdu gibi oyuncakları tercih ediyorlar.Müziğin ritmine kendini kaptıran bazı kişiler de stant önlerinde müziğin kıvrak ritmine ayak uydurup oynarken bazıları da oyuncaklarda alkışlarla coşmaya devam ediyor. Etkinliklerin son günü olan 11 Eylül Salı akşamı saat 18.00'de, Doç. Dr. Özgür Savaşçı'nın katılımıyla 'Kökler ve Dallar' temalı şiir dinletisi gerçekleştirilecek.

(AH)

10.09.2012 11: 07: 41

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şükrü Saraçoğlu Kızılay Ödemiş Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title