Haberler

Obama "Soykırım" İfadesini Kullanmadı

Güncelleme:

1915 olaylarıyla ilgili "soykırım" ifadesini kullanmayan ABD Başkanı Barack Obama, yine "Büyük felaket" dedi.

ABD Başkanı Obama, 1915 olaylarının yıldönümü sayılan 24 Nisan dolayısıyla yayımladığı altıncı mesajında da yine "Ermeni Soykırımı" ifadesi yerine “Meds Yeghern” (büyük felaket) dedi. Dört paragraflık açıklamanın birçok cümlesi önceki bildirilerle bire bir aynıydı.

"ÖLÜM YÜRÜYÜŞÜNE ZORLANDILAR"

Mesajında, "Bugün Meds Yeghern'i anıyor ve 20’nci yüzyılın en kötü mezalimlerinden birinde can verenleri onurlandırıyoruz" diyen Obama, "99 yıl önce Osmanlı İmparatorluğu'nun son günlerinde 1,5 milyon Ermeni'nin katledildiğini ya da ölüm yürüyüşüne zorlandığını" belirtti.

"ORTAK TAAHHÜT"

Obama, bu insanların ölümlerinin ve acılarının yasını tuttuklarını belirterek, bu noktada onları anmak için dünya genelinde ve ABD'deki milyonlara katıldıklarını bildirdi. ABD Başkanı Obama, "Bunu yaparken de insanlık tarihinin bu tür karanlık fasıllarının bir daha tekrarlanmamasına yönelik ortak taahhüdümüzü kendi kendimize hatırlattık" ifadesini kullandı.

"GERÇEKLERİN KABUL EDİLMESİ HERKESİN ÇIKARINA"

ABD Başkanı Obama, 1915'te meydana gelen olaylara ilişkin bakışının değişmediğini ve bunu birçok kereler dile getirdiğini belirterek, "gerçeklerin tam, dürüst ve adil biçimde kabul edilmesinin herkesin çıkarına" olduğunu ifade etti.

 

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Barack Obama Dünya Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

2024'te En Kolay İş Bulan Meslekler Hangileri? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 13-14 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! ÇİKOLATA KİSTİ NEDİR? Çikolata kisti (Endometriozis) neden olur, belirtileri neler? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 13 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 14 Mayıs Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 14 Mayıs burç yorumları nedir? Kişisel farkındalık nasıl artırılır? Farkındalığı artırmak için neler yapılabilir? A101 AKTÜEL KATALOĞU 13-16 MAYIS | A101'e gelen ürünler! A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! ZTK maçı ne zaman oynanacak? #9917 Ziraat Türkiye Kupası Beşiktaş- Trabzonspor maçı ne zaman? Kurban Bayramı'nda hangi sureler okunur? Kurban arefesinde hangi sureler okunur? SARILIK NEDEN OLUR? Sarılık belirtileri neler, nasıl geçer? 20 bin öğretmen atama başvuruları ne zaman 2024? MEB'den Öğretmen Ataması Takvimi #128197 Sözlü sınav ve mülakat tarihleri ne zaman başlıyor? İDRAR YOLU ENFEKSİYONU NEDEN OLUR? İdrar yolu enfeksiyonu belirtileri neler, ne iyi gelir? Şanlıurfa Usulü Beyti Kebabı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta'da bugün ne yapıldı? Survivor All Star 2024 112. Bölüm Tanıtımı! #128250 112. Bölüm tanıtımı yayınlandı mı?
Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

500

Yorumlar (41)

rtecrysis2_erzurum@hotmail.com:

Başbakan psikolojik hamle yaparak...! Tüm dünyada kalıplaşmaya çalışılan sözde soykırıma karşı koymuş ve Türkiye'nin dünyada Ermenilerden daha güçlü bir siyaset politikası izlediğini göstermiş oldu...! Çok zeki bir mesaj iletilmiş başbakanı suçlayanlar yanlış yapıyor.

17
13
yanıtYanıtla
sonmezsssonmezdag@hotmail.com:

sen uzulme obama bizim tayip senin icin ozur diliyor zaten anlasmali bir sanoryo ama gel bunu bizim koyunlara anlat

12
15
yanıtYanıtla
SAFAKneshak_2010@outlook.com:

Soykırım ifadesini kullanmamış da ne olmuş adam genede olmayan bir şeyi büyük felaket diye anıyor.Sanki kendileri çok masummuş gibi

25
2
yanıtYanıtla
obamateksen2@hotmail.com:

Obamanın yerinde olsaydım Soyunuzu Sopunuz diye başlardım dümdüz giderdim.

17
3
yanıtYanıtla
ayşealiko1@yahoo.com:

ulen obama, hadi anladık tamama, 1.5 milyon tüm ülkedeki ermenilerdi zaten, isyan eden 3-5 yerdeki ermeni sürüldü ve çoğu abd ye yerleşti, bugün orada homurdananların çoğu bunların torunu, sanki sende bilmiyorsun bunu, bizim taraftan ölenler bunun kaçkatı nuda biliyorsun, soykırım yok, eköyümü basıp karımı kızımı kesen şerefsz ermenlilerden hesap sorma var...

16
2
yanıtYanıtla
yakup uyaryakup.uyar@windowslive.com:

Şu bizim (koyunlar)mevzusuna değineceğim. iki tane ne idü belirsiz kitap okuyup.saçını arkadan bağlayıp,birde top sakal bırakıp kendini aydın zanneden ve her fırsatta kendi partisine oy vermeyen insanları koyun yerine koyan gerzeklere sözüm şu ki ...KOÇ ları da koyunlar doğuruyor..Türk insanına akşama kadar hakaret edip koyun yerine koyanlar Ermeni meselesinde Türk halkının savunmaya kalkmasınlar.

13
2
yanıtYanıtla
GÜRKOÇvyslrc@hotmail.com:

koç göremedik hiç, nere de vardı da kurtlar mı yedi, yoksa onlar taşaksız koç mu? Hani o koçun politikaları, İsraile ne yaptı, PKK ya ne yaptı, kıbrısta neyi kazandı, Suriye de barış mı sağladı, kırımda ne halt etti, İrana karşı diklenebildi mi? Avrupaya ne dedi de yaptırndı, zavallı ya bu... Yüce dinimizi kullanmaktan ve Türk milletine Zulüm etmekten başka bişey yapmadı...

yanıt0
yanıt0
rtecrysis2_erzurum@hotmail.com:

Başbakanın konuşması etkili oldu...! Tüm dünya geçmişin geçmişte kaldığını daha barışçıl yollar denenmesi ve Sözde soykırım meselesinin olmadığını olaya tek taraflı bakılmaması gerektiğini başbakan sayesinde öğrenmiş oldu.

8
4
yanıtYanıtla
GÖGÖR;DİNLE, OKU ve SUS!vyslrc@hotmail.com:

RTE rumuzlu kişi, sen başbakanın demediklerini diyorsun, kafadan atma.. Sayın Baş ne demiş bir oku veya dinle. Bu aciz siyasetçinin dediklerini sen tamamlama lütfen...

yanıt0
yanıt0
XYZ 80by_korku_80@hotmail.com:

Soykırım dese zaten stratejik olarak en önemli müttefikini kaybeder.

8
3
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title