Haberler

'O Lafı Söylediyse Namerttir'

Güncelleme:

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na Çok Sert Yanıt

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan seçimlerde AK Parti'nin Hizbullah terör örgütü ile iş birliği yaptığını iddia eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na sert cevap vererek "Bu en azından bir terbiyesizliktir. AK Parti'yi Hizbullah ile ya da herhangi bir terör örgütü ile ilişkilendirme gayreti içine girmek densizliktir, namertliktir" dedi.

Başbakan Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşen AK Parti'ye katılım töreninden çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti'nin seçimlerde Hizbullah terör örgütü ile işbirliği yaptığı iddiasının hatırlatılması üzerine yanındaki Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a bu ifadenin doğru olup olmadığını sordu. Her iki bakanın da bu haberi gazetelerden okuduklarını söylemesi üzerine Başbakan Erdoğan şunları kaydetti:

"Bu ifadeyi, kendine göre bu tesbiti ana muhalefet partisinin Genel Başkanı eğer kullanmışsa bu bir defa Genel Başkanlığın ötesinde bir yaklaşım tarzıdır. Ve en azından bir terbiyesizliktir. Çünkü bir iddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. AK Parti'yi Hizbullah ile, her hangi bir terör örgütü ile ilişkilendirme gayreti içine girmek densizliktir, namertliktir. Bunu açıklamadığı sürece bu namertlik bu densizlik onun üzerinde ve camiasında kalacaktır. Bunun bu kadar açık söylüyorum, Bu kadar ağır kullanıyorum. Benim partime kimse bu tür örgütlerle ilişkilendiremez, böyle bir hale getiremez."

Kaynak: Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title