Haberler

Nilüfer Köylü Pazarı’nda Son Rötuşlar

Güncelleme:

Birbiri Ardına Hayata Geçirdiği Projelerle Bölgeye Yeni Bir Vizyon Hedefleyen Osmangazi Belediyesi, Bir Projede Daha Sona Yaklaşıyor.

Osmangazi Belediyesi, bölgenin tarihi kimliğine uygun, ancak bir o kadar da modern ve kullanışlı bir yapıya sahip olması için çalışmalarını hızla sürdürdüğü Nilüfer Köylü Pazarı'nda sona yaklaştı. Tarihi çarşının inşaatında incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, çarşının 2011 yılının Mayıs ayında hizmete gireceğini söyledi.

"Yeni Bir Dönem Başlıyor"

Nilüfer Köylü Pazarı'nda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Dündar "Bir zamanlar kötü ve döküntü görüntüsüyle vatandaşların girmekten çekindiği bu bölgede çarşımızın tamamlanmasıyla yepyeni bir dönem başlayacak" diye konuştu.

Tarihi Hanlar Bölgesi'nin en önemli pazarlarından biri olan Nilüfer Köylü Pazarı'nda alt yapı çalışmalarının bittiğini belirten Başkan Dündar, dükkan ve ahşap kısımların da tamamlanmasıyla birlikte tarihi mekanın bugünün şartlarıyla yeniden hayat bulacağını söyledi.

Çarşının geçmişini de hatırlatan Başkan Dündar "Bu mekan eski zamanlardan beri köylülerin ticari faaliyetlerini sürdürdükleri bir yer. Revizyon çalışmalarımızın bitmesiyle de köylülerimiz yine bu çarşımızda tarihi doku içerisinde ticaretlerini sürdürebilecekler" dedi. İnşaat çalışmaları sürerken bölge esnafının söz verildiği gibi mağdur edilmediğine ve çalışmaların da planladığı şekilde hızla sürdüğüne dikkat çeken Mustafa Dündar, pazarın görünümü ve kullanışlı yapısıyla çarşının yıldızı olacağını söyledi.

Güzellikler Ortaya Çıkacak

"Osmangazi Belediyesi olarak Uzun Çarşı, Tuz Han ve Bakırcılar Çarşısı'nı elden geçiriyoruz. Nilüfer Köylü Pazarı ile birlikte kentimizin farklı bir güzelliği de ortaya çıkmış olacak" diyen Başkan Mustafa Dündar "Yazın vatandaşlarımız çarşıda hem alışveriş yapacaklar, hem de bu tarihi mekanda dinlenme fırsatı bulacaklar" dedi. Dündar "Mayıs 2011'de hizmete girmesini hedeflediğimiz Nilüfer Köylü Pazarı Bursalıların yanı sıra yurt içinden ve yurt dışından gelen turistlerin de uğrak yeri olacak" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Yerel

Yerel Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title