Haberler

Nezir Karap'tan 800 Metre Yüzmede Rekor

Turkcell’in ana sponsorluğundaki yüzme milli takımı, Londra’daki Avrupa Yüzme Şampiyonası’nda 200 metre kurbağalamada Viktoria Zeynep Güneş’le yarı final, 100 metre sırtüstünde Ekaterina Avramova’yla da final yüzdü.

Turkcell'in ana sponsorluğundaki yüzme milli takımı, Londra'daki Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda 200 metre kurbağalamada Viktoria Zeynep Güneş'le yarı final, 100 metre sırtüstünde Ekaterina Avramova'yla da final yüzdü. Ay-yıldızlılar günü Nezir Karap'ın 800 metre serbestte kırdığı Türkiye rekoru ile noktaladı. Turkcell'in ana sponsorluğundaki Yüzme Milli Takımı, İngiltere'de 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na da ev sahipliği yapan Kraliçe Elizabeth Olimpik Parkı'nda 4'üncü günde final heyecanını Ekaterina Avramova ile yaşadı. Londra'da düzenlenen Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda mücadele eden ay-yıldızlılar günü bu finalin dışında Viktoria Zeynep Güneş'le bir de yarı final ve Nezir Karap'ın 800 metre serbestte kırdığı Türkiye rekoru ile noktaladı.

Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda 15'i erkek, 7'si kadın toplam 22 sporcu ile mücadele eden Türkiye adına kadınlar 100 metre sırtüstü mücadelesinde havuza giren Avramova, elde ettiği 1.01.10'luk derecesiyle Avrupa 8. olmayı başardı. 100 metre sırtüstünde zafere ulaşan isim ise şampiyona rekoru kıran Danimarkalı yüzücü Mie Nielsen oldu.

ZEYNEP EN İYİ İKİNCİ DERECEYLE FİNALDE

İngiltere'de favori olduğu dalda dün mücadele eden Viktoria Zeynep Güneş ise finale yükseldi. Kadınlar 200 metre kurbağalamada havuza giren Zeynep, sabah seansında yüzülen elemelerde elde ettiği 2.26.54'lük derecesiyle yarı finale yükseldi. Akşam seansındaki yarı finalde de serisinde 2.23.94'lük derecesiyle 2. olan milli sporcu, final biletini cebine koydu. Viktoria Zeynep Güneş'in madalya arayacağı final, yarın saat 20.40'ta yüzülecek.

Günün milliler adına en şanssız ismi ise Doğa Çelik oldu. Erkekler 100 metre serbestte mücadele eden Doğa, elemelerde elde ettiği 49.46'lık derecesiyle 92 sporcu arasında 21. oldu. Ay-yıldızlı sporcu yarı finale yedek listeden kaldı ama kimse yarı finali kaçırmayınca, final şansı arama fırsatını da bulamamış oldu.

Avrupa Yüzme Şampiyonası'nda günün tek Türkiye rekoru ise Nezir Karap'tan geldi. Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde Turkcell ve Yüzme Federasyonu'nun ortaklaşa yürüttüğü yüzme projesinde dünyanın en ünlü antrenörü Bob Bowman'la ABD'de çalışma şansı yakalayan ve Türkiye tarihinde ilk kez A Barajı'nı aşarak 2016 Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde eden başarılı sporcu, erkekler 800 metre serbestte elde ettiği 7.59.20'lik derecesiyle Türkiye rekorunu geliştirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Türkiye Spor Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Son anketten çarpıcı sonuçlar çıktı! Bugün seçim olsa AK Parti ikinci oluyor

Bakmadan Geçme

15 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Kurban Bayramı ne zaman 2024, kaç gün kaldı? #128046 Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bugün hangi maçlar var? #9917 Bugün maç var mı? 15 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Survivor'da haftanın 2. Eleme adayı kim oldu? Survivor'da dün ne oldu? #128250 Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 15 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 2024 Köprü ve otoyol ücretlerine zam geldi mi? 15 Temmuz, FSM, Osmangazi ve Çanakkale Köprüsü ne kadar, kaç TL oldu? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 15 Mayıs! AZ ÖNCE İZMİR'DE DEPREM Mİ OLDU? Son dakika İzmir deprem verileri! İzmir'de ne kadar, kaç büyüklüğünde deprem oldu? Güneş'te patlama! Güneş'te patlama olursa ne olur? Güneş patlaması insanları etkiler mi? HPV aşısı ücretsiz mi? İBB ücretsiz HPV aşı başvurusu nereden, nasıl yapılır? HPV aşısı ücretsiz olacak! HPV aşısı nedir? HPV aşı başvurusu nereden yapılır? BAŞVURU EKRANI! GELİNİM MUTFAKTA 15 MAYIS 2024 İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 15 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? 15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

13 ilde nefes kesen operasyon! 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title