Haberler

YYÜ'de Nevruz Kutlaması Yapıldı

Güncelleme:

Van Valiliği ile YYÜ tarafından düzenlenen Nevruz Bayramı kutlamalarında, 4 dilde şarkılar söylendi, öğrenciler yakılan ateşin üzerinden atladı.

Van'da, Nevruz Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, Türkçe, Kürtçe, Süryanice ve Arapça şarkılardan oluşan konser verildi.

Van Valiliği ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) tarafından organize edilen Nevruz Bayramı etkinlikleri, Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde, Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bekir Koçlar'ın sunumuyla başladı.

Sunumun ardından konuşan Vali Aydın Nezih Doğan, geçmişten itibaren bölgede kutlanan nevruzun tarihteki anlamının artık bugüne doğru evrilme içinde olduğunu söyledi.

Nevruzun, yeni haliyle gelecekte hangi özel değerde yer edeceğini konuşmak gerektiğini vurgulayan Doğan, şöyle konuştu:

"Bu topraklarda bin yıldır bir arada, barış içinde yaşıyoruz. Nevruz, ortak kültürümüzün önemli basamaklarından biridir ve gelecekte de bu toplumun bir arada yaşamasının değerlerinden biri olacaktır. Meseleyi böyle anlamamız ve böyle yürütmemiz halinde iki ayrı grup olarak düşünmekten de vazgeçeceğiz. Yani sadece toplumdaki bir etnisitenin kendi siyasal durumunu dışa vurumunun bir aracı olarak nevruzu görmeyeceğiz, kardeşliğimizin tesis edilmesi için bir araç olarak göreceğiz. İhtiyacımız olan, kardeşliktir. Geleceğimizi iyi inşa etmek için ihtiyaç duyduğumuz bu kardeşlik ruhunun kazanılması için nevruz çok önemli bir araçtır. Bir çözüm süreci yaşıyoruz. Bu çözüm süreci içinde bizi birbirimize kaynaştıracak her değerden maksimum istifade etmemiz gerekir. Nevruzu da bu anlamda çok önemsiyorum."

YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Kenan Demirel ise yakılan nevruz ateşlerinin sıcaklığının, bütün milletin kalplerini ısıtmasını, herkesin birbirine sevgi, dostluk ve kardeşlik bağlarıyla ile bağlamasını, birlik ve beraberliğin kuvvetli bir bağı olmasını diledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma ve Uygulama Topluluğu ile MAREV Kültürler Korosunun, Türkçe, Kürtçe, Süryanice ve Arapça şarkılardan oluşan konseriyle devam eden etkinlik, Doğan'ın solistlere çiçek hediye etmesiyle sona erdi.

Daha sonra Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi bahçesinde ateş yakıldı, davul ve zurnayla yapılan müzik eşliğinde oynandı.

Etkinliğe, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, İl Jandarma Komutanı Pilot Albay İrfan Kızılaslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Can, YYÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Kazankaya ve Prof. Dr. Ramazan Şekeroğlu ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. - Van

Kaynak: AA / Yerel

Nevruz Bayramı Van Valiliği Nezih Doğan Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title