Haberler

Nevruz Bayramı

Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, Nevruz Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem, Nevruz Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Erdem, mesajında, Nevruz Bayramı'nın dünyanın kuzey yarım küresinde yaşayan halkların tarih boyunca yılbaşı olarak kutladıkları, insanlığın en eski mevsimlik bayramı olduğunu belirtti.

Nevruz'un "yeni gün" manasıyla tarihler boyunca diriliş, uyanış, yeniden doğuş, bolluk ve bereketin sembolü olduğuna dikkati çeken Erdem, mesajında şunları ifade etti:

"Asya'dan Balkanlar'a, Orta Doğu'dan Anadolu'ya geniş bir coğrafyanın kültürel zenginliğini yansıtan nevruz aynı zamanda sevgi, saygı ve dayanışmanın göstergesi olmuş Anadolu'da yüzyıllardır birlik, beraberlik ve bir arada yaşama arzusunun güçlenmesine vesile olmuştur. Hoşgörü sevgi ve kardeşliğin filizlendiği bu topraklarda asırlardır farklı inanç, dil, etnik köken ve kültürlere sahip insanlar bir arada huzur içinde yaşamışlardır. Bu anlamda ülkemiz zengin kültürleri bünyesinde barındıran eşsiz bir coğrafyadır. Bu durum, müşterek kültür coğrafyamızda  yaşayan tüm halkların kan uyuşmazlığı yaşamasına asla imkan tanımamaktadır."

Erdem, açıklamada, bu anlamlı günün el ele, gönül gönüle vererek, zamanın akışında nice medeniyetlere beşik olmuş bu topraklarda kutlanacağını kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Nevruz Bayramı Orta Doğu Arpaçay Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title