Haberler

Neü'de Dünyadaki Diş Hekimleriyle Rekabet Edebilecek Öğrenciler Yetiştiriliyor

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi verdiği kaliteli eğitim, genç kadrosu, son teknolojinin yer aldığı laboratuvarlar ve uygulama merkezleriyle nitelikle diş hekimleri yetiştiriyor.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi verdiği kaliteli eğitim, genç kadrosu, son teknolojinin yer aldığı laboratuvarlar ve uygulama merkezleriyle nitelikle diş hekimleri yetiştiriyor.

Dekan Prof. Dr. Yağmur Şener, 25 öğretim üyesi 40'a yakın araştırma görevlisiyle hizmet verdiklerini, eğitimde iddialı olduklarını söyledi. Fakültenin konumunun oldukça avantajlı olduğunu, öğrencilerin ulaşım problemi yaşamayacaklarını, Konya'nın her yerinden tek vasıta ile fakültelerine gelebileceklerini belirten Şener, konumları itibariyle hastaların da yoğun ilgisiyle karşı karşıya kaldıklarını anlattı. Bu yoğun hasta başvurusunun öğrencilere eğitim sırasında bir şans olarak geri döneceğini kaydeden Şener, "Öğrencilerimiz diş hekimliğini ilgilendiren tüm vakaları görme ve öğrenme imkanı bulacaklar. Preklinik ve Fantom laboratuvarları ile 3 yıl yetiştirdiğimiz öğrenciler kliniğe çıktıklarında hastalarla en iyi şekilde ilgilenebilecek kapasitededir. Laboratuvarlarımız çok modern, Türkiye ve dünyadaki en iyi laboratuvarlar arasında yer alıyor. Öğrencilerimizin sadece Türkiye'deki değil dünyadaki diş hekimleriyle mesleki açıdan rahatlıkla rekabet edebileceği bir eğitim veriyoruz" dedi.

Eğitimi sadece hocaların öğrencilere ders anlatması şeklinde düşünülmemesi gerektiğini kaydeden Şener, sosyal ve bilimsel aktivitelere de büyük önem verdiklerini hatta dünyada tanınmış diş hekimlerini öğrencileriyle bir araya getirdiklerini kaydetti.

Türkiye'de diş hekimlerinin klinik faaliyetlerini gerçekleştirirken yetişmiş diş hekimi yardımcısı konusunda büyük sorun yaşadıklarını söyleyen Prof. Dr. Yağmur Şener, ağış ve diş sağlığı adında bir programlarının olduğunu ve bu programda diş hekimi yardımcıları yetiştirdiklerini belirtti. 2 yıllık olan programda öğrencilerin teorik ve pratik eğitimi bir arada aldıklarını anlatan Şener bu alanda büyük bir ihtiyacı karşılamak için çalıştıklarını dile getirdi.

Konya'nın konumu gereği çevre illerden çok hasta kabul ettiklerini belirten Yrd. Doç. Dr. Arslan Terlemez ise, "Böylece öğrencilerimiz mezuniyet öncesi birçok vakayı görmüş oluyor. Aileler de fakültemize kardeşlerimizi gönül rahatlığı ile gönderebilir. Burada öğrenci kardeşlerimizle en iyi şekilde ilgilenip kendilerini yetiştirmeleri için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Temizel ayrıca, öğrenciler de hocalarının kendileriyle bire bir ilgilendiğini, çok farklı vakaları gördüklerini, iyi bir eğitim aldıklarını, dönem dönem klinikte gözlemci olarak çalıştıklarından dolayı kendilerini hekim gibi hissedip geliştirebildiklerini, hocalarının kendilerine öğrenci değil de meslektaş gibi davrandığını bu gibi nedenlerle NEÜ Diş Hekimliği Fakültesini tercih ettikleri için çok mutlu olduklarını söyledi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title