Haberler

Nesli Tükenmek Üzere Olan Karakulak Datça'da Ortaya Çıktı

Dünyada nesli tükenme tehlikesinde bulunan kedigiller familyasından bir Karakulak (Caracal caracal), Muğla’nın Datça ilçesinde ortaya çıktı.

Dünyada nesli tükenme tehlikesinde bulunan kedigiller familyasından bir Karakulak (Caracal caracal), Muğla'nın Datça ilçesinde ortaya çıktı.

Datça'da uzun zamandır varlığından söz edilen ancak bugüne kadar hiç görüntülenemeyen karakulak, ilk kez görüntülendi. 3 gün Datça'ya 4 kilometre uzaklıktaki Hızırşah köyünde 58 yaşındaki çiftçi Recep Şahbaz'a ait bir kuş kafesine giren karakulak, bugün yeniden ortaya çıktı. Çekilen fotoğraflardan genç bir anne olduğu saptanan karakulağın uzaklaşmasının ardından yeniden aynı kuş kafesine gelen 5-6 aylık yavru karakulak köylüler tarafından yakalanarak jandarma teslim edildi.

Yaralı olabileceği düşünülen karakulak, kontrol amacıyla ilçe merkezindeki bir veteriner kliniğine getirildi. İlk defa insanlarla karşılaşan karakulağın bir hayli korkmuş olduğu gözlerden kaçmadı. Veteriner Hakkı Kafalı tarafından muayene edilen karakulağın ciddi bir sağlık probleminin olmadığı ancak büyük korku yaşadığı anlaşıldı. Bir kafeste gözetim altında tutulan karakulağın, Yaban Hayatı Koruma Kurulu görevlilerine teslim edileceği belirtildi. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muğla Datça Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title