Haberler

Müzeler, Festival Süresince Fazla Mesai Yapacak

Büyükşehir Belediyesine bağlı müzelerin, Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali süresince fazla mesai yapacakları bildirildi.

Büyükşehir Belediyesine bağlı müzelerin, Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali süresince fazla mesai yapacakları bildirildi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Müzeler Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması Müzesi, Emine Göğüş Mutfak Müzesi ve Bayazhan Gaziantep Kent Müzeleri Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat Festivali süresince 14-18 Eylül tarihleri arasında saat 8. 00 ile 19. 00 arasında yerli ve yabancı konuklar tarafından ziyaret edilebilecek.

Büyükşehir Belediyesi müzelerinde, Gaziantep'in yöresel el sanatı olan gümüş işlemeciliği, bakırcılık, kalaycılık, yemenicilik, sedef işlemeciliği, kutnu dokumacılığı, kilimcilik, Antep evi, Antep işi çeyiz yapımı, baklavacılık, mesken kültürü, fıstık tarımı yöresel kıyafetler giymiş mankenler yardımıyla canlandırılıyor.

Gaziantep'in kültürel mirasının korunması ve yaşatılması, tarihini, kültürünü, gelenek ve göreneklerini, dününü ve bugününü anlatmak üzere şehre kazandırılan müzeler ziyaretçi akınına uğruyor.

Ayrıca, Emine Göğüş Gaziantep Mutfak Müzesinde, yüzlerce yıllık birikimi olan Gaziantep'in geleneksel mutfak kültürü, Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması Müzesi'nde ise Gaziantep halkı tarafından gösterilen mücadele ve kahramanlık anlatılıyor.

Müzeler yerli ve yabancı konuklardan büyük ilgi görüyor.

- GAZİANTEP

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title