Haberler

Mustafa Kara Biyografisi

Mustafa Kara
Doğum YeriErzincan / Türkiye
Doğum Tarihi1.1.1968

Mustafa Kara Kimdir ?

1968 doğumludur.

İlköğretimini Kars'da, ortaöğretimini Kadıköy Mehmet Beyazıt lisesinde; üniversite eğitimini İ.T.Ü Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı. İş hayatına Proje Mühendisi ve taahhüt işleri yaparak başlayan Mustafa Kara, Belediye Başkanı seçildiği döneme kadar inşaat ve perakendecilik sektörlerinde faaliyet gösteren iki aile şirketinde aktif olarak görev aldı.

Üsküdar Belediye Başkanlığı görevine geldikten sonra aktif ticaret hayatını sona erdiren Mustafa Kara,iş hayatının yanısıra, sosyal sorumluluk projeleri bağlamında, çeşitli mesleki, eğitim, kültür ve sosyal yardım alanındaki STK 'larda kurucu ve yönetici olarak görev aldı. Bunlardan bir kısmı; SMG (İ.T.Ü Sakarya Mühendisler Grubu) kuruculuğu ve başkanlığı; SAGEM (Sosyal Araştırmalar ve Geliştirme Merkezi) kuruculuğu ve başkan yardımcılığı; Kızılay Yenidoğan şubesi başkan vekilliği; MABİAD (Marmara Bahar İş Adamları Derneği) üyeliği; Genç İşadamları Vakfı üyeliği ve İGİAD (İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği) üyeliği.

İş Hayatındaki Başarıları: İstanbul Ticaret Odası Yılın Vergi Rekortmenleri KOBİ Özel Ödülü (2007); İGİAD Girişimcilik Ödülü (2006); Teknik Elemanlar Derneği Başarı Ödülü (2004) ile taltif edildi.

Aktif siyaset hayatına AK PARTİ 'nin kuruluş süreci ile başladı. İlk olarak AK Parti Üsküdar İlçesi Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 2003 yılında AK PARTİ İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği Siyaset Akademisi Sertifikasını almaya hak kazandı. 2004 Yerel Seçimlerinde Üsküdar Belediye Meclis üyeliğine, Üsküdar Belediye Meclisinde AK PARTİ Grup Başkan Vekilliği'ne ve İmar Komisyonu başkanlığına seçildi. Üsküdar Belediye Meclisi AK PARTİ Grup Başkan Vekilliği ve imar komisyonu üyeliği yaptı. AK Parti Üsküdar İkinci Olağan Kongresi'nde Yönetim Kurulu Üyesi ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevini 2008 Kasım ayına kadar sürdürdü. 22 Temmuz 2007 Genel Seçimleri ve 21 Ekim 2007 Halk Oylamasında, Üsküdar İlçe SKM (Seçim Koordinasyon Merkezi) Başkanlığı yaptı.

Evli ve iki kız, iki erkek çocuk babası olan Mustafa Kara, İngilizce bilmektedir. 26 yıldır Üsküdarlıdır.

title