Haberler

Mustafa Ergen Biyografisi

Mustafa Ergen
Doğum YeriKonya / Türkiye

Mustafa Ergen Kimdir ?

Doğum yılı 1978 olan Mustafa Ergen, Konya'da dünyaya geldi. İlköğrenimini Konya ve İzmir'de tamamladıktan sonra, Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında birincilikle kabul edildi ve 2000 yılında 4.0 ortalama ile üniversite birincisi olarak mezun oldu.
Kaliforniya Berkeley Üniversitesi'nde Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri bölümünde yüksek lisans ve doktora derecelerini insansız araçlarda haberleşme ve mobil iletişim alanlarında tamamladı. Aynı üniversitenin uluslararası çalışmalar bölümünde Silikon Vadisi'nden fayda sağlayan ülkeleri incelediği teziyle ikinci bir yüksek lisans derecesi aldı ve HAAS İşletme Okulu'ndan teknoloji yönetimi programını başarıyla tamamladı.
2004 yılında National Semiconductor [şimdiki adıyla Texas Instruments] şirketinde "fellow" unvanıyla akıllı sensör ve ulaştırma teknolojileri üzerine araştırma merkezi kurarak iş hayatına başladı. 2005 yılında Silikon Vadisi'nde 4. Nesil (4G) haberleşme teknolojisi üzerine WiChorus Inc. şirketini kurdu ve en iyi risk yatırımcılarından yatırımlar alarak başarılı bir şekilde Tellabs şirketi tarafından 2009 yılında satın alındı. Türkiye'ye dönüşünden sonra kendi şirketleri yanında özel sektörde üst düzey görevler aldı.
Ayrıca, akademik kariyerine Boğaziçi Üniversitesi'nde dersler vererek başladı ve daha sonra Koç Üniversitesi'nde yarı zamanlı doçent, 2017 yılında ise İstanbul Teknik Üniversitesi'nde profesör olarak göreve başladı. 2022 yılında Sabancı Üniversitesi'nde girişimcilik ve teknoloji ticarileşmesi alanında görev aldı.
ODTÜ'den sekiz Bülent Kerim Altay ödülü alan bu kişi, TOBB Ekonomi Teknoloji Üniversitesi'nin mütevelli heyetinde de yer aldı. Ayrıca, Avrupa'nın 5. Nesil (5G) haberleşme platformu gibi uluslararası platformların yönetimlerinde kurucu olarak seçildi ve Berkeley Üniversitesi Asya-Ortadoğu-Afrika Girişimcilik Programı'nın danışma kurulu üyeliğini yapmaktadır. 2014 yılında Ekonomi Muhabirleri Derneği tarafından Altın Kalem ödülüne layık görülen bu kişi, Bloomberg HT televizyonundaki Girişimcilik Endeksi programının uzman sunuculuğunu yapmıştır. Akademik ve güncel yayınlarının yanı sıra, ellinin üzerinde patent başvurusu ve üç kitabı bulunmaktadır.

title