Haberler

Mustafa Bayram Biyografisi

Mustafa Bayram
Doğum YeriVan / Türkiye
Doğum Tarihi1.01.1938

Mustafa Bayram Kimdir ?

Mustafa Bayram, 1938 Başkale, Van ,TBMM XX. ve XXI. Dönem Van Milletvekili, çiftçi, iş adamıdır.

Babasının adı Mehmet, annesinin adı ise Emine olan Bayram, Ertoşi aşiretinin Şerefan kolunun başıdır. Lise mezunu olup evlidir ve toplam 17 çocuk sahibidir. Milletvekilliği esnasında adı Picasso kaçakçılığına dahi karışmış ve kabarık suç dosyası nedeniyle milletvekilliğinin kaldırılması gündeme gelmiştir.

2004 yılında üzerine atılı suçlamalar ve davalardan dolayı bir süre Van Kapalı Cezaevinde tutuklu olarak kalmış, 2005 yılında tahliye edilmiştir.Milletvekilliği sonrasında da hakkında davalar açılan Bayram, son olarak 2011 yılında karara bağlanan ve "Suç örgütü kurmak ve yönetmek, ihaleye fesat karıştırmak" suçlarından açılan davada diğer çete liderleri olan Haşmet Celil Bilici ve Remzi Şahin ile birlikte 28'er yıl 4'er ay hapis cezası almıştır. Türkiye'de bulunmayan Bayram hakkında yakalama emri çıkartılmış ve halen aranmaktadır.

Oğlu olan eski Edremit Belediye Başkanı Hecer Bayram'da 2004 yılında "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve silahlı isyan çıkarmak" suçlarından dolayı görevden alınmıştır.

title