Haberler

Müsiad Şube Başkanı Bekmez Veda Etti

MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez Belediye Meclis üyeliğine aday olduğu için MÜSİAD Şube Başkanlığı görevinden ayrılacağını açıkladı.

MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez Belediye Meclis üyeliğine aday olduğu için MÜSİAD Şube Başkanlığı görevinden ayrılacağını açıkladı.

Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Bekmez, kurulduğu günden itibaren yar aldığı MÜSİAD bünyesinde başkan olarak gerçekleştirdikleri çalışmaları değerlendirdi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin 25 Ocak 2013 tarihinde yapılan 9. olağan genel kurulunda göreve geldiklerini anlatarak, " Türkiye'nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından birisi olan MÜSİAD, üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmek için, bütün komisyonları ve kurullarıyla faaliyetlerini sürdürmüştür. Yönetim kurulumuz ve GENÇ MÜSİAD ile ayrı ayrı gerçekleştirdiğimiz toplantılar neticesinde, MÜSİAD'ın yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerinde sadece üyelerimize değil, tüm bölgemizdeki iş adamlarına bir rehberlik yapmaya çalıştık. Bunun neticesinde de Mayıs ayı içerisinde başta İran olmak üzere, Azerbaycan, Gürcistan gibi komşu ülkelerimizdeki iş adamları ile Erzurum ve Doğu Anadolu'daki üyelerimiz ve diğer işadamlarını Erzurum'da bir araya getirmeyi hedefliyoruz. Biliyorsunuz göreve ilk geldiğimiz gün plan ve programımızı belirlerken, ilk hedefimizin şehrimize ve iş dünyamıza yönelik bizden önce ki yönetimlerin yaptığı hizmetleri daha ileri götürecek ve yeni hedeflerle dönüşümü gerçekleştirmeye katkıda bulunacağımızı söylemiştik. Bunun içinde ana hedeflerimiz olarak; Şehrimizin teknik altyapısının dönüştürülmesi, Yatırımcılara uygun ve alt yapının sağlanması, Tarım altyapısının mera ve arazilerin ekonomik ve verimlilik dikkate alınarak yapılandırılması, Ticaret altyapının dönüştürülmesi: Karayolları, Havayolları, Demiryolları, Gümrük Kapıları, Gümrükler, Lojistik Merkezler, Sınır Ticaret anlaşmaları ve İnsani altyapının dönüştürülmesi olarak belirlemiştik. Bu doğrultuda gerek yurt içi gerekse yurt dışındaki temaslarımız kesintisiz sürdürülerek iş adamlarımızın yeni pazarlar bulması ve onlara rehberlik edebilme yolundaki çabalarımız aralıksız sürdü. Almanya, Avusturalya, Çek Cumhuriyetleri, Slovenya'ya, Gürcistan ve İran'a değişik tarihlerde yönetim kurulundaki arkadaşlarımız bazen birlikte, bezen de düzenlenen organizasyonlar çerçevesinde giderek yatırım ve üretimle ilgili incelemeler ve çalışmalar yaptık. Bunda da başarılı olduğumuz kanısındayız çünkü bunun ilk meyvesini de biraz önce de bahsettiğim gibi Mayıs ayındaki programda toplamaya başlayacağız. Bu programda bölgemizdeki işadamlarımızla yabancı işadamları bir araya gelerek ikili iş görüşmeleri yapacak.

HIZLI TRENİMİ İSTİYORUM PLATFORMU

Yatırımcının onure edilmesi, yatırımcılara toplumsal ve bürokratik ve siyasi bakışın iyileştirilmesi. MÜSİAD'ın Yüksek ahlak - Yüksek Teknoloji düsturunun bugünlere ışık tutan vizyonunun daha iyi anlaşıldığı bir dönemde Erzurum'un ve ülkemizin yararına her işte, herkesle, ekonomik ve sosyal ilişkiler kurmaya çalıştık. Bununla da yetinmeyip, iş yaptığımız her alanda şehrimizin vizyonunu geliştirecek sosyo-ekonomik etkileşimlerle, şehrimize toplumsal katkılar sağlamaya çalıştık. İşte Hızlı Trenimi İstiyorum Platformu, bu konuda sadece platform oluşturup web sitesi kurmakla kalmadık konuyla ilgili DDY Ulaştırma Müdürlüğü ile müşterek hazırlamış olduğumuz detaylı raporumuzu ilgili siyasilerimize ulaştırdık. Nitekim Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan Bey 10-15 gün önce Erzurum'daki mitinginde de bu konuya değişmiş ve biran evvel hızlı trenin Erzurum'a ulaşması için gerekli çalışmaları yürüttüklerini söylemişti. Ayrıca, Lojistik Köy ile ilgili de yine Ulaştırma Müdürlüğü ile müşterek hazırladığımız detaylı raporlarımızı başta sayın vekillerimiz olmak üzere, ilgili makamlara ilettik. Tabii iletmekle de kalmayıp bu konuların takipçiliğini de yapmaktayız. Bu iki olay Erzurum için olmazsa olmazdır. Çünkü ticaretin canlanması ancak bu şekilde mümkün olacaktır. Bu iki projede sadece Erzurum'un değil bölgemizin kalkınmasında önemli altyapı oluşturmaktadır" diye konuştu.

TELEKULAK SKANDALLARINI İBRETLE İZLİYORUZ

Bekmez ayrıca son günlerde kamuoyu gündemine düşen telekulak skandalları ile özel hayatın mahremiyeti, kişi hak ve özgürlüklerine karşı yapılan bir saygısızlık olarak değerlendirdiklerini ifade ederek, "İbretle izliyoruz ki, hukuk enstrümanları kullanılarak kişilerin mahremiyetleri ihlal edilmiş, maksatlı bir yaklaşımla görüşmeleri kayıt altına alınmış. Bunlar ne derece doğru, tabii ki araştırılacak.Şunu hiçbir şekilde unutmayalım; hukukun üstünlüğü anlayışı elbette ki kutsaldır. Ne var ki hukukun ve araçlarının çıkarlar doğrultusunda kullanılması en büyük ihanettir. Bütün bunların ışığında şeffaflık ilkesinin ne kadar önemli olduğunu tekrar hatırlatıyor, herkesin ve her kesimin yaptıklarının hesabını verebileceği bir Türkiye diliyoruz" diye konuştu.

AK PARTİDEN MECLİS ÜYESİ ADAYI OLDU

Bekmez son olarak AK Parti'den meclis üyesi adayı olduğum için başkanlık görevimden ayrıldığını belirterek, "Bundan böyle çalışmalarımızın daha da yukarılara taşınacağına inanıyorum. Kuruluşundan beri içinde bulunmaktan gurur duyduğum MÜSİAD ailesinden asla kopmayacağım yine elimden geldiğince bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada bu ailenin içerisinde yer alacağım." Şeklinde konuştu. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gürcistan Türkiye Erzurum İran Yerel Haberler

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title