Haberler

Müsiad Malatya Şubesi Başkanı Namık Şahin Güven Tazeledi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (müsiad) Malatya Şubesi Başkanlığına Namık Şahin Yeniden Seçildi

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi Başkanlığına Namık Şahin yeniden seçildi.

Anemon Otel'deki genel kurulun açılışında konuşan AK Parti Malatya Milletvekili İhsan Koca, hükümetin uyguladığı ekonomik ve sosyal politikaların, dış politikadaki başarılı girişimlerin, ülkede sağlanan güven ve huzur ortamının yanı sıra ekonomik ve siyasi istikrarı da sağladığına işaret etti.

Türkiye'nin siyasi ve ekonomik potansiyeli ile artık adından söz ettiren bir ülke konumuna geldiğini ifade eden Koca, 'Buna elbette MÜSİAD temsilcilerinin azmi, gayreti de katkı yaptı. İnşallah bundan sonra da Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl hedefi için de katkı yapacaksınız, buna yürekten inanıyorum' dedi.

Namık Şahin, MÜSİAD'ın elitlerin hakim olduğu merkez çevrenin yürüyüşüne karşı büyük bir direnç ve engel oluşturarak verdiği mücadeleden dolayı Anadolu insanının gönlünde özel bir yer edindiğini söyledi.

Darbeler, krizler ve siyasi tıkanıklıkların bu gelişmelerin aksine çevrenin farklı kesimlerini de içine katarak dalga dalga büyümesine neden olduğunu kaydeden Şahin, 'MÜSİAD, 28 Şubat post modern darbesinde yaşanan muhtıralar sonrasında ve 26 Nisan bildirisine karşı ilk açıklamayı yaparak, kısmi Anayasa değişikliği için referandum öncesi sivil toplum kuruluşları ile ortak tavır alarak, Türkiye'nin sivilleşmesi konusunda ne kadar kararlı olduğunu göstermiştir' dedi.

Türkiye'nin son dönemde yaşadığı ekonomik ilerlemeye dikkati çeken Şahin, bu başarının ülkede güven ve istikrarın korunması, kapsamlı bir sivil Anayasa, ilave ikinci nesil reformlar ve iyileştirme çalışmaları ile devam etmesi gerektiğini anlattı.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, bir ülkenin siyasi bağımsızlığının ekonomik bağımsızlığa bağlığı olduğuna değindi.

Çakır, MÜSİAD'ın ülkenin sorunlarına karşı her zaman duyarlı olan ve bu çerçevede stratejiler geliştiren bir sivil toplum örgütü olduğunu anlattı. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, Türkiye'nin son ekonomik politikalar sonucu bölgesinde ve Dünya'da lider bir ülkede olduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından MÜSİAD'a yeni üye olan iş adamlarına rozet takıldı. 2010 yılında MÜSİAD Malatya Şubesinde yönetim kurulu üyeliği yapan iş adamlarına plaket verildi.

Genel Kurula MÜSİAD Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yalçıntaş da katıldı. Namık Şahin, Yalçıntaş'a plaket verdi.

Genel kurulun ardından yapılan açıklamada, Namık Şahin başkanlığındaki yönetim kurulunun Mehmet Balin, Murat Tokmak, Osman Yağız, Ergin Erdemir, Mustafa Akıncı, Hüseyin Apak, İsmail Uruç, Kasım Altunkaya, Abdullah Öngenli, Hüseyin Pektaş, Selim Pala, Bayram Dağaşan, Hasan Kundaktepe, Cebrail Odacı'dan oluştuğu belirtildi.

(YET-AY-MHD) - MALATYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title