Haberler

Muhsin Yazıcıoğlu, Ordu'da Anıldı

Kahramanmaraş'ta Geçirdiği Helikopter Kazasında Yaşamını Yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Eşi Gülefer Yazıcıoğlu,

Kahramanmaraş'ta geçirdiği helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu,

"Çok üzülerek söylüyorum ki Muhsin Yazıcıoğlu'nu, maalesef aramadılar ve kurtarmadılar" dedi.

Ordu Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "Sonsuzluğun Sahibine Kavuşan Muhsin Yazıcıoğlu'nu Anmak" programında, helikopter kazasında yaşamını yitiren Yazıcıoğlu ile beraberindekiler anıldı.

Gülefer Yazıcıoğlu, yaptığı konuşmada, helikopter kazasını ve sonrasında yaşananları değerlendirdi. Olayın gerçekleştiği Göksun ilçesinin, doğduğu topraklar olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oraya gittiğimde gördüm ki tam bir fiyasko var. Ne bir arama var ne bir çalışma var. O dağdan öteki dağa koşuyorum hiçbir şey yok. İnsanları lüzumsuz yere bir yerden başka bir yere sürüklüyorlar. Bizzat yaşadığım için anlatıyorum bunları. Muhsin Yazıcıoğlu'nu çok üzülerek söylüyorum ki maalesef aramadılar ve kurtarmadılar."

Muhsin Yazıcıoğlu'nun kavuşmayı çok istediği Rab'bine kavuştuğunu belirten Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

"Devlet imkanlarını kullansaydı inanıyorum ki başka türlü olurdu. İşte şimdi ortaya çıkıyor ki ilk 20 dakika içinde helikopterin yeri tespit edilmiş. Bizim canımız geri gelmeyecek, üzüntümüzü de gidermeyecek, ama Türkiye Cumhuriyeti'nde bir daha böyle olayların yaşanmaması için bu olayın peşini bırakmıyorum, canım pahasına da olsa bırakmayacağım. Bu olay aydınlatılmadan devletin itibarı Kahramanmaraş'taki Kara Yakup Bölgesi'nin karlarının altından kalkmayacak."

Muhsin Yazıcıoğlu her şeyi çok güzel yaşadı. Bana deseler ki 'dünyayı sana veriyoruz' ben Muhsin Yazıcıoğlu'nun bana bıraktığı mirastan bir toplu iğne başını bile vermem. Çünkü o miras öyle güzel miras ki alnınız açık, dimdik. Bundan güzel miras yoktur. Son nefesime kadar bu dava için elimden geldiği kadar her şeyi yapacağım. Bu dava sadece Muhsin Yazıcıoğlu'nun davası değildi. İnanır mısınız bu belki onun şahsi davası olsa beni de ilgilendirmezdi ama bu dava hak davası, bu dava hepimizin davası."

- ORDU

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title