Haberler

Muğla'da CHP'li Başkanın 'Milyonluk Makam Aracı' Tartışma Konusu Oldu

Güncelleme:

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün'ün yaklaşık 300 bin Euro değerindeki 2015 model Mercedes S 350 BlueTEC makam aracı, kentte tartışma konusu oldu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Osman Gürün'ün yaklaşık 300 bin Euro (850 bin lira) değerindeki 2015 model Mercedes S 350 BlueTEC makam aracı, kentte tartışma konusu oldu. CHP İl Başkanı Mürsel Alban'ın, "makam aracı banka promosyonu ile alındı" açıklamasına, AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci tepki göstererek, "madem 1 milyon liralık promosyonunuz vardı, neden bunu personeliniz ve ihtiyaç sahibi aileler için kullanmadınız" dedi.

"BANKA PROMOSYONU" AÇIKLAMASI

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün makam aracı olarak Mercedes S 350 BlueTEC'i tercih etmesine tepkiler sürüyor. CHP İl Başkanı Mürsel Alban, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki paylaşımlar ile ilgili olarak, makam aracının banka promosyonu ile alındığını belirterek, "'Belediye tarafından 300 bin Euro'ya araç alınmıştır' söylemleri kesinlikle yanlıştır. İlgili araç belediyenin bir bankada bulunan mevduatından dolayı ilgili banka tarafından belediyemize tahsis edilmiştir. Belediyemiz yakıt masrafını karşılamaktadır. Aynı yöntem Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde de kullanılmaktadır. Son günlerde yapılan haberlerin doğruyu yansıtmadığı kamuoyuna duyurulur" dedi.

AK PARTİLİ İL BAŞKANI TEPKİ GÖSTERDİ

Alban'ın açıklamasına AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci, tepki gösterdi. Küreci, "Türkiye'nin en fazla borçlu dördüncü kurumundan biri olacaksın, aldığın aracın bankanın promosyonu olduğunu söyleyeceksin. Bir de 'Denizli Büyükşehir de aynı yöntem ile araç almıştır' diyeceksin. Öncelikle Denizli Büyükşehir Belediyesi Türkiye'de en az borcu olan belediyedir ve personeli ile ihtiyaç sahiplerine ekstra destek verebilmektedir. İkincisi, madem bankadan bir milyonluk promosyonunuz var, bunu önce personeliniz, sonra ihtiyaç sahibi ailelere bir fon için neden kullanmayı düşünmediniz veya bahsettiğiniz bütçe yetersizliği konusunda niçin kullanmadınız Bir milyon değerindeki bir promosyon ile inanın Muğla'mız ve vatandaşlarımız için, belediye personellerimiz için yapılabilecek bir şeyler bulunurdu. Ama demek ki Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin en elzem ihtiyacı makam aracıymış. Elbet bir gün Muğlalı kardeşlerimizin size eyvallahı olmadığını göreceksiniz. Bizim derdimiz sevdamız Muğla. Genel siyaseti Ankara'dakiler gayet güzel yapıyor. Muğla'mız ne olacak biz onun derdindeyiz" dedi.

"GÜNLERDİR SARAY EDEBİYATI YAPANLAR, ALIN SİZE YENİ MALZEME"

AK Parti Muğla Milletvekili aday adayı ve eski İl Başkanı Nihat Öztürk, "Günlerdir saray edebiyatı yapanlar, sarayın maliyet hesabını yapanlar, alın size başka malzeme. Büyükşehir Belediye Başkanı yeni makam arabası 1 milyon TL. Millete 5 TL'den su içir, 'Para yok' de. Ulaşıma zam yap, altına milletin parası ile 1 milyona araba çek. Sonra da sosyal demokratlıktan, işçi maaşından, emekliye zamdan dem vur" diyerek tepkisini dile getirdi.

VALİ DE MERCEDES KULLANIYOR

Muğla Valisi Amir Çiçek'in de makam aracı olarak kullandığı Mercedes S350, dönemin Valisi Mustafa Temel Koçaklar'a Muğla İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi tarafından çıkarılan bütçe ile alınmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Gürün Mercedes Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (214)

MİKSİ AŞİRETİmobilWeb@haberler.com:

Ya bi empati yapın.Elinizi vicdanınıza koyun.Gerçekten en doğru parti HDP dir.Onu göreceksiniz.Korkmayın çekinmeyin bizimle olun sizinle olalım...

4
30
yanıtYanıtla
SAR:

12 TANE GEMİSİ YOK YA ALT TARAFI BİR ARABA ODA BELEDİYENİN.

14
18
yanıtYanıtla
kürt ahmedmobilWeb@haberler.com:

7 haziran ı bekleyin sonradan görmeler size gösterecez bunu yapacak güçte hdp dir

0
31
yanıtYanıtla
Amin:

MUGLALI OLUNCA BIRDE CHPLI OLURSA EYVAH AKPNIN HIRSIZLIKLARINA GÖZÜNÜZ KAPALI YUH.

20
10
yanıtYanıtla
Ali osman:

TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN BELEDİYE BAŞKANINA YAKIŞIR. . SONUÇTA HALKIN ARABASI O , KAMUNUN MALI. . O KADAR YURTDIŞINDAN TURİST GELİYOR, O İNSANLARA TÜRKİYENİN GÜCÜNÜ ŞANINI GÖSTERİYOR !! . . . (hadi bakim ak troller dağılın şimdi)

9
18
yanıtYanıtla
Akp ve Chp:

Kendiniz çalarken her hangi sorun yok chp bir şey yaptığında yolsuzlukla aldı oluyor arkadaşım akp zihniyeti geri zekalı ziyniyetir. . .

8
16
yanıtYanıtla
Sonaer:

CeHaPe zihniyeti normaldir.

14
7
yanıtYanıtla
özkan:

Lideri ssk zamanında milletin anasını ağlattı. Bunun yaptığı çok mu :)

13
8
yanıtYanıtla
hdp.antep:

pis yobazlar biniyorda, memleketin kurucusu ve koruyucusu cumhuriyetin bekçileri binmesinmi. . hdp. liyim ve bu başkana bu araba helal diyorum

13
8
yanıtYanıtla
Al birini vur ötekine:

Haber doğruysa başkan çok büyük ayıp etmiş. Derhal telafi yoluna gitmelidir. Ama o başkanı eleştirecek en son parti de AKP''dir.

8
12
yanıtYanıtla
Tüm 214 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title