Haberler

Mudanya Mütarekesi'nin İmzalanmasının 93'üncü Yılı

Mudanya Mütarekesi'nin 93'üncü yılı dolayısıyla yapılan etkinlik, Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle buruk geçti.

Mudanya Mütarekesi'nin 93'üncü yılı dolayısıyla yapılan etkinlik, Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle buruk geçti.

Kaymakam Orhan Çiftçi, Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Ankara'daki saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.

Çiftçi, şunları kaydetti:

"Bazı odaklar ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar, milletimizin birlik ve beraberliğini asla bozamayacaklar. Yıllardır Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Abhaz'ıyla, Arnavut'uyla, Boşnak'ıyla hep kardeş olarak yaşadık, ilelebet de kardeş olarak yaşayacağız. Bizi asla ayıramayıp bölemeyecekler. Bir karış toprağımızı bile alamayacaklar."

Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise "Hepimizin başı sağ olsun. Barışın başkentinden, 11 Ekim 1922'de imzalanan barış anlaşmasından dolayı barışın başkenti olmayı hak eden Mudanyamızdan, dün kaybettiğimiz canlar için, başta Mustafa Kemal Atatürkümüz olmak üzere yitirdiğimiz tüm canlar için, tüm şehitlerimiz için sizleri 3 dakika sessizliğe davet ediyorum" ifadesini kullandı.

İki öğrenci tarafından şiirler okunmasıyla sona eren törene, MHP Bursa Milletvekili Tevfik Topçu, Mudanya Garnizon Komutanı Deniz Yarbay Tayfun Paşaoğlu, daire amirleri, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Orhan Çiftçi Uğur Mumcu Mudanya Yerel Haberler

title