Haberler

Mtso Yönetimi Ekonomi Bakanı Çağlayan'ı Ziyaret Etti

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu'nun Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ı ziyaret ettiği bildirildi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu'nun Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ı ziyaret ettiği bildirildi.

MTSO Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamada, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut başkanlığındaki yönetim kurulu üyelerinin, yeni görevini tebrik etmek amacıyla Çağlayan'ı makamında ziyaret ettiği belirtildi.

Çağlayan'ın ziyarette, Türkiye'nin birçok alanda gösterdiği büyük başarıların devam ettirilebilmesi için el birliği ile çalışmalara devam edeceklerini ifade ederek, bu bağlamda MTSO ile de Türkiye'nin geleceğine yönelik önemli projeler üreteceklerini söylediği vurgulandı.

İş dünyasının desteği ve katkısı olmadan başarılı olamayacaklarına işaret eden Çağlayan, şunları kaydetti:

"Ülkemizin en önemli sorunlarından birisi cari açık konusu. Türkiye'nin cari açık vermesini kader değil, kadersizlik olarak görüyoruz. Cari açığın azaltılmasına yönelik en etkin yöntemlerden birisi ihracat. Bizim hedefimiz 2023 yılında 500 milyar dolarlık bir ihracat hacmine ulaşmak. Hedeflediğimiz ihracatı yaparken ihracatın ithalatı karşılama oranını ise yüzde 80 olarak planlıyoruz. İhracatımız ithalatı karşılamalı. Mal ticaretinde karşılama oranı yüzde 80 olmalı. Ülkemiz, Allah'a şükürler olsun ki hizmet ticaretinde artı yönde açık veren bir konumda. Yılda 14-15 milyar dolar fazla veren bir ülkeyiz. Zaten cari ödemeler dengesi açısından en önemli kozlarımızdan biri de bu. Bunu çok rahat arttırma imkanına sahibiz. "

MTSO Başkanı Aşut da, ekonominin Mersin Milletvekiline emanet edilmesinden gurur duyduklarını ve bunu ilin yükselişinde de bir fırsat olarak gördüklerini kaydederek, "Sayın Bakan tam anlamıyla bir proje insanı. Kendisinin çözüm odaklı çalıştığını yakından bilenlerdenim. İlimiz milletvekilinin Ekonomi Bakanlığına getirilmesi sadece Mersin adına değil, ülkemiz adına verilmiş isabetli bir karardır. Kendilerine Mersin iş dünyası adına yeni görevlerinde başarılar diliyorum" ifadelerine yer verdi.

- MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

Bakmadan Geçme

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli?
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title