Haberler

Muşlu Çiftçi, Tavuklarını Mozart'la Yumurtlatıyor

Güncelleme:

Muş'ta tavuk çiftliği bulunan Haluk Dizdaroğlu, tavuklara çiftliğe yerleştirilen hoparlörlerle klasik müzik dinleterek verimi artırıyor.

Muş'ta tavuk çiftliği bulunan Haluk Dizdaroğlu, hayvanlara Mozart dinleterek verimi artırıyor. Çiftliğinde önce tavuk yetiştiriciliği yaptığını söyleyen Haluk Dizdaroğlu, geçen yıl hindi yetiştiriciliğine başladıklarını, organik hindi yumurtasının rağbet görmesi üzerine bu yıl da organik tavuk yetiştiriciliğine başladıklarını anlattı.

HOPARLÖRLERLE KLASİK MÜZİK

Tavuklara çiftliğe yerleştirilen hoparlörlerle klasik müzik dinlettirdiklerini kaydeden Dizdaroğlu şöyle dedi:

"Çiftliğimiz Avrupa'nın gelişmiş ülkelerinde rastlanabilecek teknik donanıma sahip. Günde 6 saat Mozart dinleyen tavukların verimi arttı. Klasik müzik dinleyen tavuklar, daha huzurlu, daha rahat bir ortamda yumurtluyor. Her geçen gün yumurta sayısında artış oluyor."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Mozart Muş Yerel Yaşam Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Onaylı randevu nasıl iptal edilir? (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Onaylı randevu nasıl onaylanır (Telefonla ve E-Nabız'dan)? Fenerbahçe kart sınırında olan oyuncular kimler (GS-FB derbi öncesi)?
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500

Yorumlar (45)

bence:

Mozartdan etkilenebildiklerine göre demek ki, Doğunun tavukları insanlarından daha medeni ve kültürlü, daha sosyal. . . . . !!!

28
57
yanıtYanıtla
aa:

çok doğru doğuda ınsanlar coğu iyilerde yok değil mesela öz diyarbakırlı bitlisli muşlu vanlı ama azda olsa ınat doğruyu benımsemıyor nedense peygamberımız doğru yolda olun dıye emır vermış musluman doğru yolda vatanına sahıp cıkandır

yanıt8
yanıt11
ISPARTA LI:

ALLAH BEREKETİNİ VERSİN HAYIRLI İŞLER.

44
1
yanıtYanıtla
kara kan:

eylem yapan kurtlere benziyor bu tavuklar

8
35
yanıtYanıtla
EMRE:

AKP LİLEREDE DİNLETMEK LAZIM )))))

23
10
yanıtYanıtla
Akp li:

Akp lilere çare yok tek çare iktidar başka yolu yok

yanıt1
yanıt8
Bambam:

Bizi de güçlü türkiye diye diye uyutuyorlar. Halbu ki fakir aynı fakir. Zengin aynı zengin. Gelişmekte olan ülke aynı yerde sayan bizim ülke

13
10
yanıtYanıtla
ACI BIBER:

Senin ülken bundan 16 yil evvel imf den ekstra 1 milyar dolar borc gelecek mi diye 3 hafta ülkeyi işkal etmişti . Demek ki gecmişe nazaran bir ilerleme olmuş en azindan imf yu kovmuşsunuz.

yanıt2
yanıt2
fff:

Aci biber o zaman borc alinan yer imf idi. Simdi tahvil ihraci ile borclaniyoruz.. Borclanmaya devam. Boyle basma kalip sozleri her yere yorum yazarak sonuc degismiyo..

yanıt0
yanıt0
Ayet:

Mozart yerine angarali ac duble yumurtlarlar .

19
3
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title