Haberler

Mobil Park Polisi" Görev Başında

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Mobil Park Polisi projesi için hazırlanan tanıtım filmi Mobil Park Polisi projesi kapsamında görev alacak personelin görüntüleri Mobil Park Polisi projesi hakkında bilgi verilmesi - İstanbul Emniyet Müdürlüğünce hayata geçirilen proje çerçevesinde kurulan özel ekiplerle parklarda yaşanabilecek olası olumsuz olaylara müdahale ediliyor İstanbul Emniyet Müdürlüğünce yürütülen Mobil Park Polisi Projesi tanıtıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Mobil Park Polisi projesi için hazırlanan tanıtım filmi

Mobil Park Polisi projesi kapsamında görev alacak personelin görüntüleri

Mobil Park Polisi projesi hakkında bilgi verilmesi - İstanbul Emniyet Müdürlüğünce hayata geçirilen proje çerçevesinde kurulan özel ekiplerle parklarda yaşanabilecek olası olumsuz olaylara müdahale ediliyor

İstanbul Emniyet Müdürlüğünce yürütülen Mobil Park Polisi Projesi tanıtıldı.

Projenin koordinasyon merkezi olarak görev yapacak Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğündeki toplantıda basın mensuplarına bilgi verildi. Bu kapsamda müdürlük bünyesine kurulan Komuta Kontrol Merkezi'nde, yapılan faaliyetler hakkında sunum yapıldı.

Projeyle, parklarda yaşanan güvenlik zafiyetlerinin tespit edilerek, gerekli önlemlerin alınması, kurulan özel ekiplerle parklarda yaşanacak olumsuz olaylara müdahale edilmesi, vatandaşların parklarda huzur içinde vakit geçirmesinin sağlanması amaçlanıyor.

Geçtiğimiz mayısta pilot bölge olarak seçilen 6 ilçede faaliyete geçirilen proje, bu ay itibariyle tüm il genelinde hizmet vermeye başladı.

Proje kapsamında ilçe müdürlüklerine bağlı olarak görev yapan, biri bayan olmak üzere 4 kişilik mobil park ekipleri kuruldu. Ayrıca, ilçe belediye başkanlıklarının park ve bahçeler müdürlüklerinden bir kişinin bu ekiple sürekli irtibat halinde olması sağlandı.

İstanbul'daki tüm ilçelerde görev yapan bin 890 ekip, yaptıkların denetimler sonucunda karşılaştıkları yasa dışı durumlara, idari yaptırım uygulayıp, yaşı küçüklere, evsizlere ya da yardıma muhtaçlara müdahale edip, gerekli işlemleri yapıyor. Ekipler ayrıca Komuta Merkezi'nde sürekli olarak takip ediliyor. Ekipler, 09.00-17.00 ile 17.00-01.00 saatleri arasında vardiyalı olarak görev yapıyor.

Proje kapsamında Destek Timleri olarak görevlendirilen Bisikletli Timler ve Yunus Timleri, aldıkları eğitimin ardından destek unsurları olarak göreve başlayıp, Mobil Park Ekibi için tanımlanan görev çerçevesinde Koordinasyon Merkezi'ne bağlı olarak görev yapacak.

Ayrıca, ekipler sorumluluk bölgelerindeki parkların listesini çıkarıp, analiz çalışması yapacak, buna göre parklara oluşabilecek güvenlik zafiyetleri tespit edilerek, analiz raporu hazırlanacak.

Ekiplerin yaklaşık bir aylık çalışması sonucunda 3 bin 433 işlem yapıldı. Bu kapsamda, 771 aranan şahıs, 292 narkotik madde konusu, 30 ruhsatsız silah olmak üzere bin 132 adli, 2 bin 278 idari işlem yapılıp, 857 öğrencinin, okul saatinde parkta bulunduğu bilgisi ailesine veya okul idaresine bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

Şimşek'in açıklayacağı kamuda tasarruf paketinin detayları netleşiyor! Kurallara uymayanlar yandı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title