Haberler

- Mısır'da Gerginlik Sürüyor

- Mısır'da Gerginlik Sürüyor

- MISIR'DA GERGİNLİK SÜRÜYOR

Mısırda hükümet karşıtı protestolar bugün de sabahtan bu yana devam ediyor. Mısırlılar dün olduğu gibi bugün de sokağa çıkma yasağını hiçe sayarak protestolarını sürdürüyor. Son olarak El Cezire televizyonu polisin İçişleri Bakanlığı'na girmek isteyen 1000 kadar gösterici üzerine ateş açtığını ve 3 kişinin öldüğünü duyurdu.

Hükümet binalarını ve askeri araçları ateşe veren halkın tepkisi üzerine Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, halkın şikayetlerini anladığını belirterek hükümetin istifasını istedi. Mısır devlet televizyonu, kabinenin günlerce süren protesto gösterilerinin ardından resmen istifa ettiğini duyurdu.

Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in istifasını isteyen binlerce kişinin gösterilerini sürdürdüğü Mısır'ın Kahire, İskenderiye ve Süveyş kentlerinde, dün ilan edilen sokağa çıkma yasağının saatlerinin uzatıldığı bildirildi. Devlet televizyonu, 16.00 ila 08.00 saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu. Dün ordu tarafından 18.00-07.00 arasında sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Mısır ordusu, sokağa çıkma yasağını ihlal edenlerin "tehlikede olacağını" duyurdu.

Mısır'ın başkenti Kahire'de göstericilerin İçişleri Bakanlığı'nı basmak istemesi üzerine önce polis ve göstericiler, daha sonra da

ordu birlikleri ve polis arasında çatışma çıktı. Polis ve ordu birlikleri arasındaki çatışmanın göstericileri korumak isteyen ordu birliklerinin İçişleri Bakanlığı'na girmek istemesi üzerine çıktığı iddia edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title