Haberler

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, gençlerin bu ülkenin zenginliğini, geleceğini ve en önemli değerlerini oluşturduğunu belirterek, "Dört yıl içinde tamamlanacak Fatih Projesi'ni başlatıyoruz.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, gençlerin bu ülkenin zenginliğini, geleceğini ve en önemli değerlerini oluşturduğunu belirterek, "Dört yıl içinde tamamlanacak Fatih Projesi'ni başlatıyoruz. Artık sınıflarda akıllı tahta ve elektronik kitap verilecek. Gelişmiş dünyada nasıl bir eğitim görülüyorsa Türkiye'de de aynısı olacak" dedi.

Çubukçu, hayırsever Halil Türkkan ve İl Özel İdaresi işbirliğiyle Üsküdar'da yaptırılan Atatürk İlköğretim Okulu'nun açılışında yaptığı konuşmada, attıkları her adımda çocukların yaşamının olumlu olarak değiştiğini görmenin en büyük mutluluklarından birisi olduğunu söyledi.

"Gençlerimiz bu ülkenin zenginliğini, geleceğini ve en önemli değerlerini oluşturuyorlar" diyen Çubukçu, gençlere iyi bir gelecek sağlamak için sekiz buçuk yıl içerisinde eğitim adına çok önemli çalışmalar yaptıklarını anlattı.

Çubukçu, bu süreçte 163 bin dersliği tamamlayıp eğitimin hizmetine sunduklarını belirterek, "Bu, Cumhuriyet tarihimiz boyunca sahip olduğumuz dersliklerin üçte birine tekabül ediyor. Aynı zamanda bütün okullarımızda bilişim teknolojisi sınıfları kurduk ve en ücra köylere kadar internet erişimi sağladık" dedi.

Bugün açılışını yaptıkları okul gibi, hayırseverlerin eğitim seferberliğine çok katkısı olduğunu ifade eden Çubukçu, "Bu eğitim seferberliği Cumhuriyet tarihimizin ilk yıllarındaki seferberliğe denk düşecek bir ruhla gerçekleşti" diye konuştu.

Çubukçu, gelecek dönemde de eğitimin her zaman olduğu gibi öncelik sıralamalarının başında yer alacağını belirterek, şunları söyledi:

"Bundan sonra aslında eğitimde birçok önemli sorunu geride bırakmış olacağız. Büyük çapta derslik yapımlarını tamamlamış ve bilişim projelerini hayata geçirmiş olacağız. Sizlerin de bildiği gibi dört yıl içinde tamamlanacak Fatih Projesi'ni başlatıyoruz. Artık sınıflarda akıllı tahta ve elektronik kitap verilecek. İşte bu gelişmiş dünyada nasıl bir eğitim görülüyorsa Türkiye'de de aynısı olacak. Eğitimde feda edilecek tek bir ferdimizin olmadığını düşünüyoruz. "

Hayırsevere, ülke adına, çocuklar adına ve gençler adına teşekkür eden Çubukçu, açılış programının dışarıda yapılması dolayısıyla öğrencilerin üşüdüğünü belirterek, konuşmasını kısa kesti.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da okulun yaptırılmasına vesile olan hayırsever Halil Türkkan'a teşekkürlerini sunarak, öğrencilere, "Sizler hayırlı evlatlar olarak yetişin ve İstanbul'u güzel bir şehir haline getirmek için yeni eserler katın" dedi.

Törende konuşmaların ardından Çubukçu ve Mutlu ile Üsküdar Kaymakamı Süleyman Erdoğan, Belediye Başkanı Mustafa Kara ve hayırsever Halil Türkkan, kurdele keserek okulun açılışını yaptı.

Okul öğrencilerinden oluşan Karadeniz yöresi halk oyunları ekibinin gösteri sunduğu törende, müzik korosu da "Çocuk kalpler el ele" adlı şarkıyı seslendirdi.

Toplam 385 öğrenci kapasiteli 18 derslikli okulda, 2 ana sınıfı, 2 laboratuvar, 1 kütüphane, 1 görsel sanatlar sınıfı, 1 müzik sınıfı, 1 teknoloji tasarım sınıfı, 1 fen ve teknoloji laboratuvarı ile 1 bilgisayar laboratuvarı bulunuyor.

- İSTANBUL

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title